Teljes Vodafone 4G lefedettség a Balatonon

Kütyü Magazin - 2015. június 10.

A nyár kezdetére és az iskolai tanév végére a Vodafone közel 100%-os kültéri 4G lefedettséggel várja a Balatonon a nyaralókat. Emellett pedog folytatják az országbasn a 4G hálózat kiépítését.

Diego Massidda, a vállalat vezérigazgatója hétfőn jelentette be a Balaton teljes 4G lefedettségét. Emlékeztetett rá, hogy a  Vodafone tavaly novemberben Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a 2014 őszén lezárult frekvenciapályázaton 30,2 milliárd forintos ajánlatával el nyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvencia tartományt.  

A vállalat a korábbi terveknek megfelelően folytatja az országos 4G hálózat kiépítését, mondta Amrita Gangotra, műszaki vezérigazgató-helyettes, aki beszámolt arról is, hogy csak Siófokon 10, a Balaton környezetében pedig több mint 100 bázisállomás biztosítja az itt lakóknak és a nyaralni, kikapcsolódni érkezőknek a kitűnő 4G-élményt.

Amrita Gangotra, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese


A Vodafone 4G szolgáltatását valamennyi lakossági és üzleti Red/Red EU  szolgáltatáscsomag, valamint a lakossági Go+ és Mobilnet XL csomagok, illetve a Vállalkozói  Osztható, valamint Okos Ráadás csomagok előfizetői érhetik el külön díj nélkül.

A Vodafone országosan 98,4 százalékos kültéri lefedettségű mobilinternet hálózatán az ország nagy részén már ma is elérhető a 42Mbps sávszélesség, ami a 4G szolgáltatás aktiválásával egyre többek számára 75 Mbps-re fog nőni. A hálózaton a 4G-képes telefonnal, vagy táblagéppel rendelkező felhasználók minden eddiginél stabilabb és gyorsabb online szolgáltatásokat vehetnek igénybe mobiljukon, villámgyorsan tölthetnek fel és le nagyméretű fájlokat, videókat, vagy akár filmeket is.

Azok, akik nem csak a Balatonon tervezik az idei nyaralásukat, hanem külföldre is utaznak, a Vodafone Red EU csomagokkal az Európai Unióban, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország területén ugyanúgy használhatják telefonjukat, mintha itthon lennének.

A Red EU szolgáltatáscsomagok 9990 Ft-os havidíjtól nyújtanak korlátlan belföldi beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget előfizetői számára, akik a forradalmi Red EU Roaming opcióval az érintett országokban a hazai adatforgalmi keretükkel internetezhetnek és korlátlanul telefonálhatnak, vagy küldhetnek üzenetet magyar számokra.

 

 

Vissza