Hiroki Totoki: a Sony nem zárja be mobilrészlegét

Czipperer Dia - 2015. július 8.

A Sony sosem fogja eladni mobilrészlegét, hangsúlyozta Hirki Totoki, a divízió elnök-vezérigazgatója a korábban szárnyra kapott hírekre reagálva.

Az elmúlt időszakban többször is arról szóltak a hírek, hogy a Sony megválik mobilrészlegétől, azonban úgy tűnik, nincsenek ilyen tervei a vállalatnak. Erről Hiroki Totoki, a Sony Mobile elnök-vezérigazgatója beszélt.

A szakember az Arabian Businessnek adott interjú során mondta el, hogy csupán spekuláció volt az, hogy eladják mobilrészlegüket. A Sony Xperia mobiljai a legjobb androidos mobilok között vannak a piacon. Igaz, az utóbbi időben visszaestek a bevételek, azonban ez nem jelenti azt, hogy a mobilrészleg hasonló sorsra jutna, mint a VAIO PC üzletág.
 

Sony Xperia M2 Aqua


Totoki tavaly év végén vette át a mobilrészleg vezetését. Kunimasa Suzukit váltotta, aki jelenleg a Sony Entertainment ügyvezető alelnöke.

A szakember elmondása szerint a 2015-ös esztendő az átalakulás éve, és bíznak benne, hogy jövőre fejlődés mutatkozik majd a pénzügyi teljesítmény terén is.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza