Bárki kipróbálhatja az iOS 9 és az El Capitan beta változatát

Czipperer Dia - 2015. július 10.

A fejlesztők számára már elérhető az iOS 9 és az OS X El Capitan beta verziója. Egy hónapig van lehetőség kipróbálni a rendszereket.

Az Apple elérhetővé tette mobil és asztali operációs rendszerének legújabb verzióit a fejlesztők számára. A két új rendszert a vállalat éves fejlesztői konferenciáján mutatta be júniusban. A publikus eta programhoz bárki csatlakozhat, aki Apple ID-vel rendelkezik, de főként fejlesztőknek ajánlott részt venni, hiszen beta változat lévén még sok hiba ütheti fel a fejét.

Az iOS 9-nél az Apple különös hangsúlyt fektetett a megnövelt akkumulátor üzemidőre és a teljesítmény javítására is.  A Siri is okosabb lett, fejlődött a kereső, a Notes applikáció pedig új funkciókkal gazdagodott.

Az új OS X El Capitan egyik nagy előnye, hogy sokkal gyorsabb működést tesz lehetővé. Maga a rendszer 1,4-szer, az appok közötti váltás pedig kétszer olyan gyors lett, mint korábban. Az energiahatékonyság terén szintén kiemelkedő a legújabb OS X, 40%-kal gazdaságosabb működést tesz lehetővé, miközben sokkal gyorsabban dolgozik.

 

Az új iOS rendszerről bővebben itt, Az El Capitanról pedig itt olvashattok. Aki pedig szeretné kipróbálni az új rendszereket, regisztráljon az Apple beta programjában. A végleges verziók idén ősszel várhatók.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza