Megérkezett a Galaxy A8 – az eddigi legkarcsúbb Samsung mobil

Farkas Norman - 2015. július 15.

A Samsung hivatalos kínai oldalán jelent meg teljes pompájában a régóta pletykák témáját képező Galaxy A8, amely 5,9 milliméteres karcsúságával a vállalat eddigi legvékonyabb mobiljának tekinthető.

Vége a pletykahadnak, a Galaxy A8 végre hivatalosan is létezik! A prémium anyagokat felvonultató Galaxy A széria legnagyobb tagját üdvözölhetjük e modell személyében, aminek hihetetlen, 5,9 milliméteres karcsúságához 158 milliméteres hosszúság, 77 milliméteres szélesség és 151 grammos súly társul.

A telefon lelke egy nyolcmagos 1,5GHz-es Snapdragon 615 processzor 2GB RAM-mal és 16 vagy 32GB, bővíthető belső tárhellyel kiegészülve, előlapját pedig egy 5,7 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel Full HD felbontású Super AMOLED kijelző uralja.

Az A8 hátoldalán egy 16 megapixeles ISOCELL kamera csücsül, szelfizni pedig a mobil 5 megapixeles, f/1.9 fényerejű, széles látószögű előlapi moduljával tudunk, akárcsak a Galaxy S6 esetében.

 

 

Az újdonság energiaellátását egy 3050mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, szoftveres fronton pedig az Android 5.1 Lollipop verziója adott.

Jó hír, hogy a Galaxy A8 repertoárjából nem maradt ki a home gombba épített ujjlenyomat-olvasó, így e szenzor szenzor előnyeit is élvezhetjük a méretes kijelző, a gyors processzor és a fémes, minőséget sugárzó burkolat mellett.

Mivel az A8 a Samsung kínai weboldalán bukkant fel, abban a régióban egyértelműen elérhető lesz, ám arról még nincs infó, hogy mely további országokban tervezi piacra dobni újdonságát a dél-koreai gyártó.

 

 

[Forrás: PhoneArena, Képek: Samsung]

Vissza