A Google Street View révén Ausztrália északi részein barangolhatunk

Vértes Judit - 2015. július 24.

Hamarosan otthon a számítógépünk mellől is felfedezhetjük Ausztrália északi részét, a Google és az Északi Terület (Northern Territory) kormányának köszönhetően.

A Google Street View Trekker eszközöket kölcsönzött az Északi Terület Turistaközpontjának, valamint a Nemzeti Parkok és Természetvédelmi szövetség alkalmazottainak, így ennek segítségével felvételeket készíthetnek, és feltérképezhetik a távoli területeket.

A Street View Trekker kamera 15 lencsét tartalmaz, mely lehetővé tesz a 360 fokos képek készítését. Hátizsákhoz szerelhető, így a felvétel készítője szabadon mozoghat, miközben fényképeket és videofelvételeket készít. 

Chris Frankenfeld, a Tourism NT alkalmazottja elmondta, nem mindig volt könnyű a feladat, hiszen a szerkezet 18kg. Különösen meredek szakaszoknál volt nehéz függőlegesen tartani a szerkezetet, mint a Gunlom Falls vagy a Wangi területein. 

A lenyűgöző fotók 2016-ban jelennek majd meg a Google Maps térképen, lehetővé téve, hogy digitális túrát tegyünk a sivatagban. Addig is nézzük meg, merre jártak a fényképek készítői, így sejtethetjük, milyen képekre számíthatunk majd a Street View túránk során.
 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza