Snapdragon 820 – nem kell túlmelegedéstől tartani

Czipperer Dia - 2015. július 28.

A Snapdragon 810 után sokan félnek attól, hogy a Qualcomm új lapkája, a 820-as is túlmelegedési gondokkal küzd majd. Egy szakértő szerint azonban nem kell ettől tartani.

A Qualcomm egy új eljárással készíti legújabb processzorát, a Snapdragon 820-at. A 14 nanométreres gyártási folyamatnak köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a lapka túlmelegszik. Erről Kevin Wang, az IHS Technology China vezető kutatója írt saját Weibo oldalán, aki emellett bátorította is a gyártókat, hogy használják termékeikben ezt a processzort.


A Qualcomm december előtt biztosan nem szállítja majd ezeket az új lapkákat. Az eddigi pletykák szerint a Xiaomi Mi 5 lehet az első telefonok egyike, amely ezt a chipet használja majd. A készülék várhatóan jövő tavasszal, március környékén kerül majd piacra.

Azt is beszélik, hogy az Asus PadFone S2-őt és az új Huawei Nexus mobilt is ez hajtja majd, valamint Sony és HTC telefonok lelkét is képezheti a Qualcomm-termék. A Samsung pedig már csak hab a tortán, hiszen korábbi híresztelések alapján maga a Snapdragon 810-zel elégedetlen Samsung lehet a lapkák gyártója.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza