Új betűtípussal segíti a diszlexiásokat a PocketBook két e-könyv olvasója

Kütyü Magazin - 2015. augusztus 5.

Diszlexiában szenvedőket segítő betűtípussal, az OpenDyslexic fonttal bővült 5.9-es szoftverfrissítésének köszönhetően a PocketBook Touch Lux 3 és elődje, a PocketBook Touch Lux 2. A betűkészlet könnyíti az olvasást és a gyermekeknél a betegség előrehaladásának meggátolásában is segít.

A PocketBook új betűtípust vezetett be, mely a diszlexiásoknak segít. Az OpenDyslexic betűtípust kifejezetten a különböző olvasási zavarokkal küzdők számára fejlesztették ki, legyen szó a betűk felismerésének, a betűzés, a felolvasás nehézségeiről, vagy a lassú olvasásról. A betűtípust váltakozó vonalvastagság, a hangsúlyos ívek és kiemelt betűvégek jellemzik, amelyek sokkal élesebbé teszik az egyes betűk határait, a mondat elejét és végét pedig vastagított nagybetűk és mondatvégi írásjelek jelzik.

A karakterek szokatlan kialakításának köszönhetően az OpenDyslexic használatával a diszlexiások gyorsabban tudnak olvasni, és kevésbé fáradnak el a tevékenység közben. A betűkészlet ráadásul gyermekeknél a betegség előrehaladásának gátolásában is segítséget nyújt, mely a korai stádiumban érhető el a leghatékonyabban.

A PocketBook Touch Lux 2 e-könyv olvasó 5.9-es frissítésnek köszönhetően könnyebbé vált a sok képet tartalmazó PDF fájlok kezelése is, ami különösen azoknak jó hír, akik gyakran olvasnak magazinokat és technikai szakirodalmat: az ilyen típusú tartalmak megnyitása és görgetése is kétszer gyorsabb lett.

A szoftverfrissítés már letölthető a készülékek beépített Wi-Fi modulján keresztül, vagy a PocketBook hivatalos honlapjáról.

 

Vissza