Kínában mutatkozott be a Xiaomi Redmi Note 2 és Redmi Note 2 Prime

Czipperer Dia - 2015. augusztus 13.

Két új mobillal rukkolt elő a Xiaomi. A telefonok elődeikhez képest új dizájnnal, kijelzővel, processzorral, kamerával és megújult felhasználói felülettel érkeznek.

Két új Redmi mobilt is piacra dobott anyaországában a kínai Xiaomi.

A vállalat egyik új mobiljának, a Redmi Note 2-nek a lelke egy 2 GHz-es MediaTek Helio X10-es processzor, amely nyolc darab Cortex-A53 magból áll. Ezt a lapkát használta a HTC is legújabb zászlóshajó mobiljában, a One M9+-ban. A Redmi Note 2 azonban nem a csúcskategóriás modellek sorát erősíti.
 


A készülék 2 gigabájt RAM-ot kapott és 16 gigabájt tárhellyel látták el. A Redmi Note 2 Prime szerencsésebb volt ezen a fronton, a gyártó ugyanis 32 gigabájt tárhellyel látta el az eszközt. Némileg gyorsabb teljesítményt is kínál a 2,2 GHz-es processzornak köszönhetően.

A további specifikációkat illetően megegyezik a két modell. Mindkét készülék 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású LCD kijelzőt kapott. A főkameránál a Samsumg szenzora teljesít szolgálatot, amely egy 5 lencsetagból álló, f/2.2 apertúrás darab. A lényleső továbbá fázisérzékelő autófókusszal rendelkezik, amely gyorsabb, mint a hagyományos kontrasztérzékelő autófókusz rendszerek. A telefonok előlapi kameráját az OmniVision gyártotta, ez pedig 5 megapixeles képeket lő.


A modellek Dual-SIM és LTE támogatással is rendelkeznek, 3020 mAh-es aksit kaptak, a fedélzetükön pedig a vállalat saját gyártású MIUI 7 felhasználói felülete fut, mely Android 5.1-es alapokra épült.

Kínában a Redmi Note 2 háromféle változatban lesz kapható. A 16 gigabájtos kiadás elérhető lesz TDD-LTE + TD-SCDMA és TDD-LTE + FDD-LTE változatban: előbbi 125, utóbbi pedig 140 dollárba kerül majd. A 32 gigabájtos Redmi Note 2 Prime TDD-LTE + FDD-LTE változat pedig 156 dollárért vásárolható majd meg.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza