Egy Windows 10-es mobil lapult az Archos háza táján

Czipperer Dia - 2015. augusztus 26.

A francia okostelefongyártó Archos szeret több készüléket bemutatni egyszerre. Most sem tettek másképp, egyből három új mobilt dobtak piacra: az egyik egy Windows 10-es modell.

Új mobiltelefonokat mutatott be az Archos. A gyártó új készülékei között egy Windows 10 rendszerrel megáldott modell is helyet kapott, amely az első ilyen rendszerrel megáldott telefon a piacon.

Az első Windows 10-es mobil

A Windows 10 alapú Archos 50 Cesium modell 5 hüvelykes (720p) érintőképernyőt, egy 8 megapixeles LED vakuval ellátott fő- és egy 2 megapixeles előlapi kamerát kapott. Az 1 gigabájt RAM-mal és 8 gigabájt tárhellyel felszerelt telefon üzemidejéről egy 2100 mAh-es akkumulátor gondoskodik. A további specifikációkat illetően is látszik, hogy nem egy csúcsmobiról van szó. Az 1,1 GHz órajelű, négymagos Qualcomm Snapdragon 210-es processzorral ellátott mobil egy Adreno 304-es GPU-t kapott. A telefon továbbá Dual SIM és 4G LTE támogatással is rendelkezik.

Lollipop a fedélzeten – Archos 50e Helium és Diamond S

A következő mobil a sorban az Archos 50e Helium, melynek fedélzetén a legfrissebb Android rendszer, az 5.1-es verziójú Lollipop teljesít szolgálatot, minden más tulajdonságát tekintve azonban megegyezik a fentebbi modellel.

 

 

Mindkét modell novemberben kerül majd piacra, kártyafüggetlen változatban 99 fontos áron.

A harmadik Archos mobilon szintén Lollipop rendszer fut. A Dual SIM és 4G LTE képes obi 5 hüvelykes (720p), Gorilla Glass 3 védelemmel ellátott kijelzővel rendelkezik, 16 megapixeles főkameráját pedig LED vakuval látták el. Az előlapi fényleső is ütősnek ígérkezik a maga 8 megapixelével.

A telefon 2 gigabájt RAM-ot és 16 gigabájt bővíthető tárhelyet kapott. A modell lelke egy 1,5 GHz-es nyolcmagos MediaTek MT6753-as processzor, az üzemidőről pedig egy 3200 mAh-es akkumulátor gondoskodik.

 


A telefon szintén novemberben kerül majd piacra az Egyesült Királyságban, 159,99 fontos árcédulával. A mobilokat az IFA szakkiállításon mutatja be tüzetesebben a gyártó.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza