Hazánkban is kapható az LG gyermekeknek szánt okoskarkötője, a KizON

Czipperer Dia - 2015. október 1.

Magyarországra érkezett a KizON, az LG gyermekeknek szánt viselhető eszköze. Az óvodás és általános iskolás korú gyermekeknek kifejlesztett okoskarkötő valós idejű helyi információkkal szolgál a szülőknek, akik okostelefonjukon követhetik gyermeküket és kapcsolatba is léphetnek vele.

Az LG gyermekeknek szánt kiegészítője, a KizOn immáron Magyarországon is elérhető. Az eszköz segítségével a szülők egyszerűen és kényelmesen nyomon tudják követni gyermeküket a már eleve náluk lévő okostelefonjukkal. Azon túl, hogy egy alkalmazás segítségével valós idejű információt nyújt arról, viselője merre jár, közvetlen kommunikációt is kínál a hívás gombnak köszönhetően. Viselője ezzel tárcsázhat egy beállított telefonszámot, illetve fogadhatja a bejövő hívást. 

Amennyiben a gyermek nem nyomja meg a gombot, amikor a szülő tárcsázza, a hívó fél számára az eszköz automatikusan a környezet zaját kezdi közvetíteni. Így apa, vagy anya bármikor meggyőződhet arról, hogy csemetéje nincsen bajban. Az akkumulátor 36 órás működési időt biztosít, és amikor a töltöttség 20 százalék alá csökken, a készülék szöveges üzenetet és hangos emlékeztetőt küld a szülőnek és az okoskarkötő viselőjének.

Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics mobilkommunikációs vállalat elnök-vezérigazgatója szerint a gyermek számára a biztonságot a KizON maga garantálja, a szülők pedig azért találhatják biztonságosnak gyermekük első viselhető eszközét, mert megfelel minden, gyermekbarát termékkel szemben támasztott szigorú feltételnek.

A KizON, az LG Electronics gyermekek számára tervezett okoskarkötője az első olyan viselhető eszköz, mely kiérdemelte Európa vezető minősítő intézménye, a TÜV Rheinland Zöld Termék védjegyét, és a 120 éves amerikai UL Environment legmagasabb, ECOLOGO Platina minősítését is elnyerte. Számos paramétert vizsgáltak a minősítések során, ezekből kiderült, hogy semmilyen veszélyes vegyi anyagot, illetve mérgező összetevőt nem tartalmaz, újrafeldogozható és energiahatékony. 


A KizON hazánkban elsőként a Telekom kínálatában
érhető el, rózsaszín és kék változatban.

Specifikáció:

  • Hálózat: 2G GSM (900MHz /1800MHz)
  • Helymeghatározás: A-GPS, WPS (WiFi Positioning System)
  • Memória: 64MB RAM / 128MB ROM
  • Akkumulátor: 400mAh
  • Méret: 34.7 x 55.2 x 13.9mm
  • Súlyt: 42.87g

 

Vissza