A BlackBerry feje megválna a BB10-től

Czipperer Dia - 2015. október 14.

John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója komoly kijelentést tett. A szakember fontolóra vette, hogy megválnának a BB10-től.

Nemsokára érkezik a BlackBerry első androidos mobilja, a Priv névre keresztelt készülék. Mindez nem jelenti rögtön azt, hogy a vállalat búcsút mondana saját operációs rendszerének, a BB10-nek, vagy mégis?

John Chen maga beszélt arról, miszerint fontolóra vette, hogy az elkövetkezendő néhány évben fokozatosan megválnának saját operációs rendszerüktől, a BB10-től, és teljes mértékben Androidra térnének át. Erről a vezér a Code/Mobile Conference-en beszélt.

Mielőtt a BlackBerry-felhasználók pánikolni kezdenének, mindez nem jelenti azt, hogy a biztonsági funkciókról is le kellene mondaniuk a jövőben azoknak, akik Berry-mobil vesznek. A vállalat célja, hogy minden biztonsági szolgáltatást teljes mértékben az új platformra implementáljanak. Ez akár évekig is eltarthat, hiszen két, teljesen eltérő fejlesztésű rendszerről van szó.

Chen azt is elismerte, hogyha valóban Androidra váltanának, az segítene a vállalat jelenlegi helyzetén, és felszámolni a szakadékot az appok elérhetősége terén. Bár az Android alkalmazások feltelepíthetők a BlackBerry eszközökre is, az élmény korántsem ugyanaz, és vannak olyan alkalmazások is, melyeket nem is lehet telepíteni. Egyelőre azonban még az is kérdéses, az emberek hogyan regálnak majd a vállalat első androidos eszközére.

 

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza