A Facebook javította az iOS alkalmazás akkumulátor problémáját

Czipperer Dia - 2015. október 26.

A Facebook javította az iOS alkalmazásnál tapasztalt hibákat. Az app futtatása csökkentette az eszköz üzemidejét. Ezt a problémát most sikerült orvosolni.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a Facebook iOS applikációja drasztikus mértékben csökkenti a készülékek üzemidejét. A Facebook korábban már ígéretet tett arra, hogy javítja ezt a hibát, most pedig közölték, sikerült megoldást találni rá.

Ari Grant, a Facebook műszaki menedzsere szerint a probléma kétélű volt. Először egy olyan jellegű hibát fedeztek fel, amely nagyon hasonlít a gyermekeknek arra a sorozatosan ismétlődő kérdésére: „Ott vagyunk már?”. A folyton ismétlődő, változást nem eredményező kérdés egészen addig tart, míg oda nem érünk. Valami ilyesmi történt a Facebook esetében is, méghozzá ismétlődő folyamatok sorozata csökkentette az aksi üzemidejét, ráadásul a különféle videotartalmak sem könnyítették meg a helyzetet.

Mint kiderült, az automatikus videolejátszának köszönhetően, ha valaki valamilyen videót nézett az alkalmazásban, majd elhagyta az appot, a tartalom a háttérben tovább pörgött szépen csendben. Többen is tapasztaltak hasonlót az app futtatása közben. Ez olyan, mint amikor a telefonunkon zenehallgatás közben mást is csinálunk, és a háttérben szól a zene tovább: csak ez utóbbi éppen halkan és nem szándékosan játszódik le.


Ha minden igaz, ezeket a problémákat sikerült kiküszöbölni, és a  legfrissebb Facebook alkalmazás már elérhető az App Store-ban.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza