iOS alkalmazást kap a Firefox

Czipperer Dia - 2015. november 3.

Jobb később, mint soha: a Mozilla Firefox böngészője iOS verzióval bővült. A vállalat hétfőn jelentette be az iPhone-okra és iPadekre szánt verziót.

A Mozilla Firefox böngésző nem volt elérhető iOS operációs rendszerre, egészen mostanáig. A vállalat kiadta a rendszer Apple mobileszközökre szánt kiadását. A böngésző iPhone-okra és iPadekre optimalizált változata is elkészült, hamarosan pedig széles körben elérhetővé válik.

Azt pontosan még nem lehet tudni, mikor debütál majd az iOS alkalmazás, a hivatalos Twitter bejegyzésben csak annyit közöltek, hogy hamarosan érkezik.

A Mozilla már év elején megosztotta a program forráskódját a Githubon, és szintén idéntől teszteli Új-Zélandon az alkalmazás beta verzióját, később pedig az előzetes verzió elérhetőségét Ausztráliára, Ausztriára és Kanadára is kiterjesztették.


Még sok tekintetben kérdésés, hogy mikor válik széles körben elérhetővá az app, főleg, ha a vállalat azt is tervezi, hogy a hivatalos debütálás előtt még az Egyesült Államokban is elindítják a beta verziót.

Az iOS platformra szánt alkalmazás lehetővé teszi az intelligens keresést, amely megtanulja keresési szokásainkat, még abban az esetben is, ha több különböző keresőmotort is használunk. Emellett pedig lehetővé teszi felhasználóknak az egyes oldalak keresási előzmények és jelszavak szinkronizálását az asztali és a mobilverzió között.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza