A FreedomPop első mobilja jövőre érkezik

Czipperer Dia - 2015. november 4.

Az egyesült államokbeli FreedomPop is belép az okostelefon piacra. A vállalat jövőre mutatja be első mobiltelefonját, melynek lelke egy Intel lapka lesz.

Hamarosan új belépőt köszönthetünk az okostelefon piacon. Az amerikai FreedomPop is csatlakozik a mobilgyártók sorába jövőre. A vállalat első mobilját kifejezetten Wifi használatra optimalizálták, és az Intellel való együttműködésnek köszönhetően a mobil leke a gyártó olcsó SoFIA sorozatú processzorainak egyike lesz. A chipbe egy modemet integráltak, ez a gyártási költségeket is csökkenti, valamint az ügyfelek pénzét is megtakarítja.

Akik nem lennének teljesen tisztában azzal, a FreedomPop milyen piacon mozog jelenleg, íme egy kis háttérinfó: a gyártő egy virtuális mobilhálózat operátor, amely azt jelenti, hogy nincsen saját vezeték nélküli infrastruktúrája, hanem más szolgáltatókra támaszkodva működik. Az Egyesült Államokban a Sprinttel, az Egyesült Királyságban pedig a Three szolgáltatóval dolgoznak együtt. A gyártó egyébként ingyenes csomagokat kínál az ügyfeleknek, a korlátlan adatforgalomért pedig a többi szolgáltatótól eltérően minimális összeget kérnek.

A gyártó első telefonja nem lesz hagyományos eszköz atekintetben, hogy mindenhez Wifit használ majd, beleértve az üzenetküldést, telefonálást is. Ha nem elérhető Wifi hálózat, a telefon automatikusan adatkapcsolati üzemmódra vált, anélkül, hogy ezt az adott felhasználó észrevenné. A vállalat olcsó, belépő szintű csomagokat kínál havi 5-10 fontért, a költségek lefaragása érdekében pedig az MVNO hálózat és a WiFi calling kombinációját alkalmazzák. 

Stephen Stokols, a vállalat vezérigazgatója szerint a készülék várhatóan 200 dollár alatti árcédulával kerül majd forgalomba, 99 és 199 dollár között várható a modell ára. Ha minden igaz, a telefonhoz 5 dollár per hónapos csomag jár majd (USA), amely korlátlan beszélgetést, üzenetküldést és adatforgalmat foglal magában.

 

 

Forrás: GSMArena.com; kép: techlicious.com, amazon.com

Vissza