4D fókusszal érkezik a Sony α68-as A-bajonettes fényképezőgépe

Kütyü Magazin - 2015. november 6.

A Sony bejelentette legújabb fényképezőgépét, az α68-as modellt. Az A-bajonettet használó objektív 4D fókusszal érkezik.

A Sony legújabb fényképezőgépe, az α68-as (ILCA-68) modell Az elismert α77 II fényképezőgéptől örökölte profi tulajdonságait, így megtalálható benne a Sony egyedi 4D FÓKUSZ rendszere, mely bármilyen körülmények között kivételes AF teljesítményt nyújt, – még EV-2 szintű gyenge fényviszonyok közt is, amellyel már más fényképezőgépek javában küszködnek.

A fázisérzékelő rendszer nem kevesebb, mint 79 fókuszponttal dolgozik, ami tartalmaz 15 keresztpontot, és egy külön F2.8-as AF érzékelőpontot a homályosan megvilágított képekhez. Ezek együtt gyors és széles AF lefedettséget biztosítanak, a prediktív követéssel pedig könnyedén szemmel tarthatjuk a gyorsan mozgó alanyokat. A Sony egyedi féligáteresztő tükör technológiájának köszönhetően az ɑ68 folyamatos AF követésre képes egészen 8 képkocka/másodperces sorozatfényképezésig.

Akár állóképet készítünk, akár videót veszünk fel, a 24 megapixeles APS-C Exmor CMOS képérzékelő mindig garantálja a páratlan minőséget, széles érzékenységi skála átfogással ISO 100-25600iv értékek között. Ezt párosították a Sony gyors BIONZ X processzorával, ami részletsokszorosító és fényelhajlást csökkentő technológiákat használ a területspecifikus zajszűrés mellett a mindig tökéletes, részletgazdag felvételekért.

A Full HD videók XAVC Sv formátumot használnak a gyors átviteli sebességű felvételekért egészen 50 Mbps-ig kitűnő részletességgel és alacsony zajszinttel. A Sony egyedi féligáteresztő tükör technológiájának köszönhetően pedig a folyamatos autofókuszt is élvezhetjük, amely könnyedén követi a mozgó alanyokat az éles, professzionális hatású felvételekért, bármilyen formátum használata esetén.

 

 

Kreatív funkciók egész tárházából válogathatunk, így az ɑ68 ideális partnere nemcsak a tapasztalt amatőr, hanem a haladó fotósoknak és a cserélhető objektíves fényképezőgépekkel újonnan ismerkedőknek egyaránt.

Az OLED Tru-Finder kereső tiszta állóképek és videók megkomponálását teszi lehetővé. A 100%-os lefedettséggel pontosan azt látjuk a keresőn, ami majd a fényképen is megjelenik, a manuális fókuszbeállításokat pedig teljes biztonságban elvégezhetjük, hála a nagy kontrasztnak és a valósághű színreprodukciónak. 

A Tru-Findert kiegészíti a 2.7 típusú LCD monitor, amely felfelé 135, lefelé pedig 55 fokig dönthető. A felső kijelző pedig hátsó megvilágítást kapott, amely lehetővé teszi a beállítások gyors ellenőrzését kézben és állványon egyaránt.

A fényképezőgép hátulján található egy vezérlőtárcsa, amelynek segítségével egyetlen érintéssel módosíthatóak a fényképezőgép beállításai. Emellett 10 személyre szabható gomb  is található rajta, ezek hozzárendelhetők a legtöbbször használt funkciókhoz, így azok azonnal elérhetőek. Az elülső tárcsa a beállítások gyors korrigálására szolgál, míg a markolat biztos fogást nyújt a nehéz fix- vagy teleobjektívek használatakor.

A SteadyShot INSIDE csökkenti a fényképezőgép rázkódását az elmosódásmentes kézi felvételekért – bármely gyújtótávolság és kompatibilis objektív esetében is.

A Sony új α68 A-bajonettes, cserélhető objektíves fényképezőgépe várhatóan 2016 márciusától lesz elérhető.

 

 
Vissza