Két új játékhoz tervezett ROG monitor az Asustól

Kütyü Magazin - 2015. november 9.

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a játékhoz optimalizált27 hüvelykes, IPS panellel rendelkező Swift PG279Q és Swift PG27AQ képernyőket. A ROG Swift PG279Q felbontása 2K/WQHD, a ROG Swift PG27AQ pedig 4K/UHD (3840 x 2160 pixeles) felbontással rendelkezik.

A ROG Swift PG család tagjai a játékhoz készült monitorok új generációját képviselik, amelyek arra készültek, hogy különleges részletességgel szolgálják a használójukat. A ROG Swift PG279Q 2K/WQHD (2560 x 1440 pixeles) felbontású panellel készül, ezáltal nem csak több részletet tud megjeleníteni, de 77%-kal nagyobb képernyőterületet kínál, mint a szokásos Full HD képernyők. A teljes sRGB színteret lefedi.

A ROG Swift PG27AQ 1,07 millió színt tud megjeleníteni (10 biten), és a teljes sRGB színteret lefedi. Éles 4K/UHD (3840 x 2160) felbontású képeket és tisztán olvasható szövegeket mutat. 163 ppi-s pixelsűrűségével páratlan részletességet nyújt. A Full HD-hez képest négyszer akkora munkaterületet tud képernyőn megjeleníteni, és a játékban is tiszta és éles vizuális élményt nyújt.

Mindkét képernyőre jellemző, hogy az IPS technológiának köszönhetően a gyönyörű színek is hozzájárulnak a fantasztikus látványhoz. A széles, 178°-os láthatósági szög miatt még extrém szögekből nézve is csak minimális a színelcsúszás.
 

ASUS Swift PG27AQ


A ROG Swift termékek úgy készültek, hogy az elképzelhető leggyorsabb és legsimább játékélményt nyújtsák. A ROG Swift PG279Q a világ első olyan képernyője, amely 165 Hz-es képfrissítési sebességgel képes minimalizálni az akadozást és az elmosódó mozgást, hogy a használója könnyedén győzedelmeskedhessen az FPS-játékokban, a versenyes, valós idejű stratégiai és sportviadalokban is. A Turbo gomb megnyomásával azonnal váltani lehet a 60, 120 és 144 Hz-es képfrissítés között. A ROG Swift PG279Q 165 Hz-es sebessége egy NVIDIA GeForce GTX 960 vagy ennél fejlettebb grafikus processzorú grafikus kártyával használható ki igazán.

Mindkét monitor az NVIDIA G-SYNC képernyőtechnológiát használja. Ez hozzászinkronizálja a képernyő képfrissítési sebességét a PC NVIDIA GeForce GTX grafikus processzorához, kiküszöbölve ezzel a szakadozást, a képernyő késéseit és a bemeneti csúszást.

A ROG Swift termékekben az ASUS exkluzív GamePlus gyorsbillentyűje is megtalálható, amellyel célkereszt, és időmérő jeleníthető meg egy külön rétegen, és a képfrissítési frekvencia (FPS, frames per second) is kiíratható. A célkereszt rétegen négyféle céljelölés közül választhatunk, hogy mindenki megtalálhassa az éppen játszott játékhoz legjobban illeszkedő alakot. Az eltelt játékidőt mutató időmérő pontos helyét a képernyő baloldalán a felhasználók jelölhetik ki; az FPS-mutató pedig visszajelzést ad arról, mennyire fut simán a játék.

A csak az ASUS eszközökben megtalálható GameVisual technológia hat előre beállított képernyőmódot (Scenery, Racing, Cinema, RTS/RPG, FPS, sRGB) kínál a különféle játéktípusokhoz alkalmazkodva. Ez a különleges funkció is könnyen elérhető egy gyorsbillentyűvel vagy a képernyőmenüből (OSD-menü).

A ROG PG279Q és a ROG PG27AQ is igen sokféle kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik, amelyek között DisplayPort 1.2 és HDMI is van. Két USB 3.0, az USB 2.0-nál akár 10-szer gyorsabb, csatlakozója kényelmesen használható elosztóként is, ráadásul mobileszközök gyorstöltésére is alkalmas. Mindkét monitorban két 2 wattos hangszóró és egy 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó gondoskodik a magával ragadó játékhangokról. A kábelrendező a vezetékek elrejtésével segít a játékterület rendben tartásában.

A ROG Swift PG termékek úgy készültek, hogy a hosszú játékmenetek során is jól használhatók legyenek. Az ASUS Ultra-Low Blue Light technológia akár 70%-kal csökkenti a kibocsátott kék fény mennyiségét; négy különféle kékfény-szűrő beállítása könnyedén elérhető az új képernyőmenüből (OSD) az öt irányú joystickkel. A Flicker-Free technológia pedig a képernyő villódzását mérsékli, így kényelmesebb a játék.
 

ASUS Swift PG279Q


Mindkét monitort szigorú teljesítményteszteknek vetették alá, és ezek eredményeként a nemzetközi technikai, biztonsági és tanúsítási szolgáltatásokra szakosodott TÜV Rheinland laboratórium tanúsítja, hogy villogásmentesek és a kibocsátott kék fény szintje is alacsony.

A ROG Swift PG képernyők ergonomikus tervezésűek, dönthetők, befordíthatók és elforgathatók, ráadásul a magasságuk is állítható, úgyhogy

minden játékos megtalálhatja a neki legkényelmesebb nézési pozíciót. A szuperkeskeny, mindössze 6 mm-es perem miatt ideális választás a többképernyős elrendezéshez, és a VESA fali szerelvényekhez is illik.   

Árak

A két új 27”-es ROG monitor már elérhető hazánkban. A ROG Swift PG279Q ajánlott bruttó végfelhasználói ára 279 000 Ft, míg a 4K-kijelzős ROG Swift PG27AQ 283 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron található meg a boltok polcain.

 

 

Kulcsszavak: ASUS, monitor, játék
Vissza