Hazugságvizsgáló telefonos alkalmazást fejlesztettek

Kütyü Magazin - 2015. november 13.

A Magic Lie Detector a kétszeres bűvészvilágbajnok, Hajnóczy Soma legújabb hazugságvizsgáló telefonos alkalmazása, amelynek a segítségével bárki igazi varázslóvá válhat.

A teljesen egyedülálló ötlet alapján fejlesztett telefonos applikáció az emberi ujj scannelésével képes megállapítani, hogy az illető igazat mond-e vagy hazudik. A letöltés után néhány perc alatt meg lehet tanulni a használatát, és kis gyakorlás után már te magad is kitalálhaszt trükköket, amit az applikáció használatával mutathatsz be.

Hajnóczy Somaelmondása szerint Györkő Péter szoftverfejlesztő barátjával olyan trükköt szerettek volna kifejleszteni, amely gyorsan megtanulható, személyre szabható. A telefonos applikáció nagy előnye, hogy mindig kéznél van és bármikor előadható ez a trükk. A tesztelések során azt tapasztalták, hogy a nézőknek leesett az álla.

Hogyan is működik?

Az alap trükkhöz nem is kell más, mint egy pakli kártya, amiből a néző választ egyet.  Ezt nem mutatja meg senkinek. Ezután az előadó elindítja a Magic Lie Detectort. Az alkalmazás feltesz egy sor kérdést a lappal kapcsolatban (piros vagy fekete, számos vagy figurás stb.), amikre a néző válaszol. A néző ujját minden kérdés után a telefonra kell helyezni, hogy az alkalamzás scannalve megállapíthassa, hogy igazat mond-e vagy sem.

A trükk befejezéséhez, a néző mind a két ujját a telefonra helyezi, az alkalmazás beolvassa az ujjlenyomatát és végezetül megmondja, hogy melyik kártyát húzta ki a pakliból. A Magic Lie Detector 100%-ig megbízható, és sosem téved.

 

Az alkalmazás letölthető az AppStore-ból.

 

 

Vissza