A Xiaomi új táblagépe is színre lépett – Mi Pad 2

Czipperer Dia - 2015. november 24.

A kínai Xiaomi bejelentette Mi Pad 2 névre keresztelt modelljét, amely Android és Windows 10 operációs rendszerrel a fedélzetén is kapható lesz.

A Xiaomi hivatalos sajtóeseményén nem csupán legújabb mobiljáról, a Redmi Note 3-ról rántotta le a leplet, hanem Mi Pad 2 táblagépüket is bejelentették. A kínai gyártó modelljei többnyire Android gyártmányúak, azonban a Mi Pad 2 különlegessége, hogy a Google operációs rendszere mellett Windows 10 is futtatható rajta.

A vállalat hivatalos bejelentése szerint a 7,9 hüvelykes, IPS 2048x1536 pixel felbontással ellátott modell lelke egy Intel Atom processzor, mely 2,24 GHz-en pörög. A tabletet 2 gigabájt RAM-mal látták el, illetve két kamerát is kapott: egy 8 megapixeles hátlapi és egy 5 megapixeles előlapi fénylesőt. Az aksi combosnak ígérkezik: egy 6190 mAh-es darabbal látták el a masinát, 5V/2A gyorstöltéssel. A készülék 16, illetve 64 gigabájtos kiszerelésben is elérhető lesz.

A felhasználók számára jó hír, hogy maguk választhatnak, melyik operációs rendszert szeretnék telepíteni a készülékre? Android, illetve Windows 10 rendszer közül is választhatnak. Azonban ezt már az elején el kell dönteniük, ugyanis nem egy dupla bootolású táblagépről van szó.

Ami a modell árát illeti, a 16 gigabájtos verzió átszámítva 156, a 64 gigás modell pedig 203 dollárba kerül. A Xiaomi elmondása szerint a Windows 10 rendszerrel felszerelt kiadás csak 64 gigabájtos tárhellyel lesz elérhető. Mindegyik verzió decemberben kerül majd forgalomba.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza