Egyedülálló szoftvertesztelési program Huawei résztvevőkkel

Kütyü Magazin - 2016. január 16.

A Huawei az okostelefongyártók között először szoftvertesztelői programot hirdetett az észak- és kelet-közép-európai régió 6 országában, beleértve Magyarországot is, 2015 decemberében. A vállalat a felhasználói igények figyelembe vételével fejleszti okostelefonjainak szoftverfrissítéseit.

A program során a vállalat bevonja a kiválasztott Huawei és Honor okostelefon felhasználókat a fejlesztési folyamatokba: rendelkezésükre bocsátja az Android és az EMUI felhasználói felület legújabb frissítését, hogy teszteljék és visszajelzéseket adjanak az adott verzióról. A Huawei a felhasználók észrevételei alapján, azok figyelembe vételével véglegesíti a szoftvert, mielőtt kiadja azt a nagyközönségnek. Jelenleg Magyarországon a Huawei az egyetlen gyártó, aki ilyen módon vonja be a felhasználókat a fejlesztési folyamatokba.

A program első kísérleti részében –, amely 2015 decemberében zajlott Magyarországon – a Huawei P8 okostelefon egy, még ki nem adott szoftverfrissítése, a P8 Android 6.0 M béta verziójának tesztelése történt. Az elképzelés bevált, így a szoftvertesztelési program következő fordulójára Huawei Technologies Hungary 2016. január 15-től várja a Honor 6 okostelefonnal rendelkező felhasználók jelentkezését, akik szívesen vennének részt az Andorid 6 és az EMUI 4 tesztelésében. A teszteléshez egy átlagos, hétköznapi ember okostelefonismerete elég, nem kíván szakmai előképzettséget. 

Hamarosan újabb tesztelési lehetőségeket is nyit a vállalat, a következő alkalommal a P8 Lite tulajdonosok próbálhatják ki a legújabb szoftver verziót.

Kulcsszavak: Huawei, Honor, okostelefon
Vissza