Hazánkban az LG V10

Kütyü Magazin - 2016. január 25.

Még januárban itthon is elérhetővé válik az LG új csúcsmobilja, a V10 okostelefon, amelyet a kreativitás jegyében terveztek. Két képernyőjével, két előlapi kamerájával és a manuális videóbeállítási lehetőségekkel a V10 a multimédiás tartalmak előállításának és megosztásának új dimenzióit nyitja meg.

Számos rendkívüli újdonságot hoz az okostelefonos multimédiafogyasztás és -készítés szerelmeseinek az LG most Magyarországra érkező V10 készüléke. Ez a csúcsmobil az első olyan okostelefon, amelyet a SanDisk által megalkotott EPIC (Exreme Photo-Imaging Capabilities) iránymutatásainak megfelelően fejlesztettek ki, így biztosítva kivételes fotózási és videózási élményt a V10 okostelefon használói számára.

Az LG az okostelefonos fotózás területén megalkotott kiemelkedő újításai után most a mobilos videózás fejlesztésében is elment a végsőkig. A V10 ugyanis az első okostelefon, amelyen manuális beállításokra van lehetőség a videókészítés közben, azaz a záridő, a képfrissítési ráta (frame rate), az ISO, a fehéregyensúly és a fókusz is külön állítható a felvétel alatt. A készülék három – HD, Full HD és Ultra HD – felbontásban képes rögzíteni a videókat. Emellett a professzionális mozgóképtartalomra vágyók két képarány közül választhatnak: a hagyományos 16:9 mellett a mozifilmekre jellemző 21:9 is elérhető az LG V10 beállításaival. 

A tökéletes filmek elkészítését olyan funkciók segítik, mint a kézremegést semlegesítő Steady Record, a kis videókat egy hosszabb filmmé összefűző Snap Video, vagy a a felesleges (elmosódott, statikus) jeleneteket automatikusan kiszűrő 15 Sec. Auto Edit. Az Audio Monitor a készülék három mikrofonját vezérli és szabályozza, akár egyenként is, illetve a Wind Noise Filterrel a szélzajokat is képes kiszűrni a készülék azért, hogy kiváló minőségű videótartalmak készülhessenek.

A V10 az LG hagyományaihoz híven, alternatív adattárolási lehetőségeket is biztosít. A készülék microSD kártyával bővíthető 2 TB-ig, így a V10 használója szinte annyi 4K-s videót készíthet, amennyit csak szeretne. A 3000 mAh-s cserélhető akkumulátor pedig bármikor pótolható egy újabb, feltöltött akkumulátorral hosszú fotózás vagy videókészítés alatt, így nem kell kényszerszünettel megszakítani a forgatást. 

Az okostelefon-fejlesztés határait állandóan feszegető LG egy másodlagos kijelzőt is beépített a készülékbe – ez a kisebb képernyő az 5,7” QHD IPS Quantum főkijelző felett kapott helyet. Ez az elsődleges kijelzőtől függetlenül működő másodlagos kijelző „always on” üzemmódba kapcsolható, mellyel nemcsak az akkumulátort kímélhetjük, de folyamatosan láthatjuk a legfontosabb információkat, mint  az időjárás, az idő, a dátum és az akkutöltöttség szintje. Az elsődleges képernyő bekapcsolt állapotában pedig a kedvenc alkalmazásokat és könyvjelzőket is elhelyezhetjük itt. Videónézés vagy játék közben ez a másodlagos kijelző értesíti a felhasználót a beérkező hívásról vagy üzenetekről anélkül, hogy megzavarná a multimédiás szórakozást.

A készülék előlapján két különálló, 5 megapixeles kamera kapott helyet, ezek segítségével a klasszikus, 80 fokos látószögű szelfi mellett 120 fokos, azaz nagylátószögű fotó is készíthető. A V10 egy kifinomult szoftveres algoritmus segítségével fűzi össze ilyenkor a két előlapi kamera által készített fotókat. A Multi-view Recording funkcióval pedig a készülék mindhárom kamerája egyszerre rögzíti a képet, így utólag is kiválasztható a leginkább mutatós szögből készült felvétel. 

A V10 formavilágát az oldalkeret kiváló minőségű rozsdamentes acél-, illetve a tartós szilikon borítás határozza meg. A maximális tartósságot a kijelzőt is védő Dura Guard keret biztosítja, a telefon házát a Dura Skin bevonat óvja az ütésektől és karcoktól, a hátlap mintázata pedig biztos fogást ad.  A V10 azon ritka készülékek közé tartozik, amelyek speciális tok nélkül is kiérdemelték a független MET Laboratories ütésállósági minősítését. 

A fejlett multimédiás technológiát a készülék kiváló hangrendszere is támogatja: a 32 bites Hi-Fi DAC rendszert a minőségi audiótermékeiről ismert  ESS Technology gyártja. A V10 ráadásul az első olyan, kereskedelmi forgalomban is kapható okostelefon, amely a Qualcomm Technologies TruSignal technológiáját alkalmazza az optimális térerő, ezáltal a stabil hívásminőség és a jobb adatkapcsolat érdekében. A méltán népszerű Knock Code mellett a készülék ujjlenyomat-szenzorral is rendelkezik, amelyek segítségével biztonságosan kapcsolható be és oldható fel a kezdőképernyő. 

Kulcsszavak: LG, okostelefon, mobil
Vissza