Xperia M5 - megérkezett a Sony fejlett szelfikamerás okostelefonja

Kütyü Magazin - 2016. február 1.

Az M4 Aqua nyomdokaiba lépve, mely megalkotta a „szuper középmezőny” fogalmát, az Xperia M5 még figyelemreméltóbb, 21.5 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik, mellyel úgy fotózhat, mint a profik. Ha mégsem tud közel kerülni a fotóalanyhoz, az 5x Clear Image Zoom elvégzi ezt a munkát, minőségveszteség nélkül. 

Néha csak egy lehetőség van, hogy remek képet készítsen. A 0.25 másodperces hibrid autofókusszal az Xperia M5 nemcsak gyors, hanem pontos automatikus fókuszálásra képes, így biztosan nem marad le egyetlen pillanatról sem. Az új hibrid autofókusz technológiában megtalálható fáziskövető és kontrasztkövető autofókusz is, melynek sebessége iparági szinten is kiemelkedő.

Az Xperia M5 egy kompakt digitális kamera teljesítményét és minőségét nyújtja, miközben 4K felvételeket is készíthet vele. Az eredmény bármikor éles, tiszta és világos felvétel.

Ez még nem minden, hiszen az Xperia M5 egy erőteljes, 13 megapixeles előlapi „szelfikamerával” érkezik, amely beépített autofókusszal rendelkezik és Full HD videofelvételre képes, így tökéletes szelfiket készíthet, melyeket megoszthat a barátaival és a családjával.

Ezen felül rengeteg előre telepített kamera applikációval emelheti egy teljesen új szintre a szelfijeit az Arc a képben, az AR mask és a Portré retusálás alkalmazásokkal.

Nagyszerű, éles, világos és élettel teli, 5” Full HD kijelzőjével szórakoztató tartalmai életre kelnek. A Mobile BRAVIA Engine 2 felerősíti a kontrasztokat, és javítja az élességet az igazán magával ragadó látványért, miközben az IPS technológia kiváló látványélményt és valósághű színeket biztosít, bármely szögből is nézi.

A csúcsmodellekhez hasonlóan, az Xperia M5 szintén víz- és porálló, egy fedetlen USB csatlakozóval, melynek köszönhetően kényelmesen és könnyen tölthető a telefon. Ezzel a vízálló okostelefonnal nem kell aggódni, ha koszos lesz a készülék, könnyedén lemoshatja a csap alatt. A telefon egyben fröccsenésálló is, így az Xperia M5 akár esőben is használható.

A szépség és tökéletesség jegyében, az Xperia M5 okostelefon a Sony jellegzetes formatervezésével az OmniBalance stílust követve készült egy sima, prémium üveg borítással mindkét oldalon. Emellett strapabíró is rozsdamentes acél sarkakkal, melyek megvédik az ütésektől. Az Xperia M5 fekete, fehér és arany színben kerül bevezetésre februárban a hazai értékesítési csatornákban.

Ideális választás ez az igazán stílusos okostelefon a szelfik szerelmeseinek. Bárhol, bármikor tökéletes fotókat készíthet magáról. Éppen ezért esett Odett választása is erre a készülékre: „Egy tökéletes szelfihez két dolog kell: egy kiváló előlapi kamera és Te. A 13 megapixeles autofókuszos előlapi kamerával és a rengeteg fotós appal az Xperia M5 pillanatok alatt a szívemhez, és a kezemhez is nőtt”.

Az Xperia M5 figyelemre méltó teljesítményű, 2.600mAh akkumulátorral rendelkezik, mely akár két napos üzemidőt biztosít. Így nem kell minden nap tölteni a készüléket. A 64 bites, 2.0 GHz-es, nyolcmagos MediaTek Helio X10 processzor vezérli, így a 3GB RAM tárhellyel párosítva lenyűgöző teljesítményt és gyorsaságot nyújt, miközben optimalizálja az akkumulátor üzemidejét is. Ehhez jön hozzá az ultra gyors, 4G okostelefon kapcsolat, az igazán gyors hang- és videó letöltésért.

Vissza