Hordozható lehetőség a mindig tökéletes eredményhez

Kütyü Magazin - 2016. február 23.

A Nikon átformálja a prémium kompakt fényképezőgépek piacát egy vadonatúj termékcsaláddal, amely a mindig új témát kereső fotósoknak hordozható módon nyújt mindig tökéletes eredményt. A legendás NIKKOR optika és a nagy teljesítményű Nikon technológia segítségével a Nikon DL prémium kompakt fényképezőgépek hihetetlen képminőséget biztosítanak minden lehetőség kihasználásához.

Három készülék alkotja a vadonatúj termékcsaládot: a Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, a Nikon DL18-50 f/1.8-2.8, valamint a Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Mindegyik fényképezőgép rögzített NIKKOR zoomobjektívet tartalmaz nagy teljesítményű optikával, a Nikon D-SLR objektívekhez hasonlóan, valamint egy fényerős, 1 hüvelykes, CX formátumú érzékelőt. Akármelyik Nikon DL fényképezőgépet is használja a fotós, 20,8 megapixeles állóképeket rögzíthet JPEG- vagy NEF- (RAW-) formátumban, valamint 4K/UHD-videókat 30p/25p sebességgel.

Minden Nikon DL prémium kompakt fényképezőgép használja a Nikon híres speciális hibrid AF-rendszerét a villámgyors témabeméréshez. A négy CPU-s EXPEED 6A képfeldolgozó rendszer a motorja a fényképezőgépek elképesztő fényképezési sebességének: az első képkockán rögzített élesség esetén akár az elképesztő 60 kép/mp, folyamatos AF esetén pedig akár 20 kép/mp mellett készíthet felvételeket. A Nikon Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) rendszere továbbfejlesztett remegésérzékelést és -kompenzálást nyújt, és minden modell gyors indítási és válaszidőket biztosít. Ezenfelül mindegyik fényképezőgép rendelkezik az ISO 518-as vakupapuccsal, amelyhez különböző kiegészítők, köztük a már sokat bizonyított Nikon D-SLR vakuk is csatlakoztathatók. Nikon DL-tartozékként elérhető többek között az opcionális, DF-E1 dönthető elektronikus kereső (EVF) szemérzékelővel, amelynek nagy kontrasztú információs kijelzője jó láthatóságot biztosít. A Nikon D-SLR készülékeket használók értékelni fogják az ismerős vezérlőgombokat, tárcsákat és menüket. És minden típus objektívvázán megtalálható a jellegzetes, arany színű NIKKOR gyűrű.

Ines Bernardes, a Nikon DL termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon három erős taggal lép be a prémium kompakt fényképezőgépek piacára, ami jó hír a kompromisszumot nem ismerő fotósok számára. Ezen fényképezőgépek bármelyike újat fog mondani Önnek a kompakt fényképezőgépek képminőségével kapcsolatban. A rögzített NIKKOR objektívek felbontása és képalkotási teljesítménye kivételes. És a teljes család rendkívüli hordozhatóságának és sebességének köszönhetően úgy választhat fényképezőgépet, ahogy az objektíveket szokta kiválasztani: határozza meg a fényképezési stílushoz vagy a várható helyzetekhez illő gyújtótávolság-tartományt. Aki gyorsan és akár diszkréten szeretne fotózni, az mindig elégedetten térhet haza a rögzített képek birtokában.” 

A Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 – Nem kell többet sajnálkoznia a mindig új témát kereső fotósoknak 

A nagy fényerejű NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 zoomobjektív kivételes rugalmasságot és Szuper makró módot nyújt az igen részletes közelikhez. A fényképezőgép egy 1,037 megapixeles, dönthető OLED-érintőképernyőt és felugró vakut is tartalmaz. Az objektívvázon testre szabható vezérlőgyűrű és zoomgyűrű helyezkedik el. Ezüst vagy fekete színben kapható.

A Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 – széles látókör hordozhatóan

Lenyűgöző f/1,8-as fényerő 18 mm-en: ez a Nikon DL készülék a Nikon által valaha készített legfényesebb ultranagy látószögű objektívet tartalmazza. Az objektíven a Nikon híres Nanokristály bevonata biztosít nagyobb képtisztaságot. A fényképezőgép egy 1,037 megapixeles, dönthető OLED-érintőképernyőt és beépített Perspektíva korrekciót is tartalmaz. Klasszikus fekete színben kapható.

A Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 – Komoly átfogás és képminőség teszi értékessé

A kivételesen erős, 21x-es zoommal ellátott NIKKOR objektív és a SPORT (VR) mód révén ez a Nikon DL készülék kiváló társa lehet a mindig új témát kereső fotósoknak. A fényképezőgépben egy 2,359 megapixeles OLED elektronikus kereső, valamint egy nagy felbontású kihajtható OLED-érintőképernyő található. Klasszikus fekete színben kapható.

SnapBridge: Nikon DL fényképezőgépe mindig kapcsolatban lehet intelligens eszközével

Az új Nikon DL sorozat összes fényképezőgépe teljesen kompatibilis a SnapBridge rendszerrel. A Bluetooth Low Energy technológiával a SnapBridge állandó, alacsony fogyasztású kapcsolatot tart fenn a fényképezőgép és egy okostelefon vagy táblagép között. A képeket a fotósok már a fényképezés során szinkronizálhatják egy intelligens eszközzel, és a Nikon-minőségű képek egy pillanat alatt megoszthatók. A SnapBridge révén egy intelligens eszköz segítségével a fényképezőgép legfontosabb funkciói is vezérelhetők, a fényképezőgép naprakészen tartható, stb.

Vissza