Tévénézési Guinness-világrekord az LG OLED TV-maratonon

Kütyü Magazin - 2016. március 25.

15 hónapos kanadai rekordot döntött meg öt ausztriai fiatal március 15. és 19. között: Bécs egyik legforgalmasabb bevásárlóutcáján megszakítás nélkül, 92 órán keresztül folyamatosan tévéztek egy LG OLED TV-n.

Az eseményen jelen volt a Guinness Világrekordok hivatalos ellenőre is, hogy hitelesítse a rekordot és átadja az igazolásokat az öt új csúcstartónak, akiket több mint 400 érdeklődő közül választott ki az LG képviselete a hivatalos Facebook oldalukon. A rekordot igazoló dokumentum mellett az LG minden résztvevőt meglepett egy új LG televízióval, valamint egy 12 hónapos Sky Austria előfizetéssel. 

Az öt résztvevő — Zivan Pajkanovic (23), Nadine Pauser (20), Johannes Spilka (19), Markus Waldl (24) és Dominik Zeller (24) — négy éjszakán és öt napon keresztül egyhuzamban közösen nézett négy különféle, a Sky Austria által sugárzott műsort a kiállított LG OLED TV-n. A résztvevők dolgát tovább nehezítette, hogy a rekordkísérlet ideje alatt óránként csak egy ötperces szünetet tarthattak. A rekordkísérlet szponzora, az LG Electronics (LG) egy nappali stílusú stúdiót épített fel a város egyik leglátogatottabb bevásárló utcájában. A kültéri nappalit egy népszerű bútoráruház rendezte be állítható támlájú székekkel, szobakerékpárral, hűtőszekrénnyel, valamint — és ez a rekordkísérlet szempontjából a legfontosabb — egy 55 colos LG OLED TV-vel.

„Nagyon örülünk, hogy sikeres volt a rekordkísérlet” — mondta Markus Werner, az LG Electronics Austria marketingmenedzsere. „Biztos vagyok abban, hogy a résztvevők számára még élvezetesebbé tette a rekordkísérletet az OLED televíziók által nyújtott csodálatos vizuális élmény. Gratulálunk az öt kiválasztott résztvevő teljesítményéhez.”

Vissza