Új, szupergyors, 44” méretű nagyformátumú nyomtató a DRUPA kiállításon

Kütyü Magazin - 2016. március 29.

Az Epson a DRUPA 2016 rendezvényen mutatja be az SC-P nagyformátumú nyomtatócsaládjának legújabb tagját, a 44” méretű SC-P10000 készüléket. Ez a nyomtató a közelmúltban bemutatott 64” méretű SC-P20000 nyomdokaiba kíván lépni.

Mindkét modell könnyen kezelhető, emellett precíz, pontos nyomatokat és kiváló minőséget garantál nagy formátumú fotók, POS anyagok és reklámfeliratok esetén – elképesztő gyorsaság mellett, most már akár kisebb méretben is.

Az SC-P10000 optimális megoldás fotólaborok, nyomtató- és fénymásoló szalonok számára, illetve olyan vállalatoknak, akik a nyomtatást házon belül szeretnék megoldani. Számukra alapkövetelmény a kimagasló minőség és produktivitás akár 600x600 dpi vagy ennél nagyobb felbontás esetén is. A nyomtató PrecisionCore MicroTFP nyomtatófejjel rendelkezik, amely kiváló nyomatokat biztosít még a gazdaságosabb üzemmód beállítása esetén is. Mindez kiváló médiakezelő technológiával párosul, amely magában foglalja az új fejlesztésű, kameraalapú papíradagoló-stabilizátort és a médiainduktív görgőrendszert, ami gördülékeny működést biztosít.

Marc Boehmer, az Epson Europe termékmenedzsere szerint: „Az új készülék ideális a nagy mennyiségben nyomtató vállalkozások számára, akik így gyorsan és kiváló minőségben nyomtathatnak. Ahhoz, hogy a felhasználók elvárásainak folyamatosan megfeleljünk, fontos bővítenünk portfoliónkat és technológiai megoldásainkat.”  

Pontos színreprodukció, finom színátmenetek és a finom részletek jellemzik az új modellekkel készített nyomatokat. Az Epson fontosnak tartja, hogy üzleti ügyfelei versenyképesek maradjanak a piacon és precíz, megbízható nyomatokat kapjanak, amihez az UltraChrome Pro tíz színkomponensű tintakészlet is hozzájárul. Az új, nagy sűrűségű Photo és Matte Black tinták és a négyszintű fekete festékrendszer is hozzájárul a gazdag tónustartományhoz a színreprodukció során. A K4 és a Multi Size Droplet Technológia (MSDT) pedig finomabb színátmeneteket eredményez. 

Az SC-P10000 nyomtató gondtalan nyomtatást biztosít és könnyen kezelhető a színes LCD panelnek köszönhetően, amely illusztrációkkal segíti a felhasználókat. A nyomathordozó betöltése gyors és egyszerű, a nyomtatót és a tekercset takaró átlátszó fedőablakokon keresztül a felhasználó ellenőrizheti a nyomtatási folyamatot és a nyomathordozó rendelkezésre álló mennyiségét. Az opcionális HDD a munkák újranyomtatását teszi lehetővé egyenesen a készülék kezelőfelületéről, számítógép használata nélkül.

A nyomtató karbantartása egyszerű, így a felhasználó maga is el tudja végezni, amivel további költségek takaríthatók meg. A nyomtatás befejezése után a nyomtatófej pozíciója jelzi, hogy az – a nyomtatófej-sapkával együtt – tisztítható állapotban van-e. Az Epson Colour Calibration funkciónak köszönhetően a felhasználók kiegészítő termékek nélkül is könnyedén elvégezhetik a színreprodukcióhoz kapcsolódó beállításokat.

Az Epson nyomtatói és tintái rendkívül gazdaságosak, hiszen a hatékonyság minden vállalkozás számára kiemelten fontos. A nyomtatási hatékonyság és a munkafolyamat tovább tökéletesíthető az opcionális Adobe PostScript modullal.

Az SC-P10000 nyomtató várhatóan 2016 májusától lesz elérhető. 

Vissza