A Samsung KNOX a legerősebb biztonsági platform

Kütyü Magazin - 2016. április 16.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a Samsung KNOX 2.6, a Samsung beépített és gyárilag használatra kész biztonsági megoldása kapta a „legerősebb” értékelést a Gartner „Mobil eszközök biztonsága: Platformok összehasonlítása” jelentésében.

A 2016. április 6-án közzétett jelentés tizenkét mobil platform operációs rendszerének központi biztonsági funkcióit, valamint az eszközök vállalati szintű felügyeleti szolgáltatásait hasonlította össze. 

A Gartner megjegyzi, hogy „a biztonsági szakembereknek megalapozott döntést kell hozniuk arról, hogy külön felügyeleti szoftvert, illetve mobil biztonsági alkalmazást használjanak-e, vagy támaszkodhatnak a különböző eszközök meglévő biztonsági rendszereire. Ez az értékelés a mobil eszközökre vonatkozó biztonsági követelményekre összpontosít, és ebből a szempontból hasonlítja össze a legnépszerűbb mobil eszközök platformjait.”

„A Samsung büszke arra, hogy már a rendszer magjában biztosítja a végpontok közötti biztonsági megoldásokat” - mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics Mobil kommunikációs üzletágának K+F területért valamint Szoftver és szolgáltatásokért felelős alelnöke.  „A mai, elsődlegesen mobil környezetben az adatvédelem már integrált része minden mobil alkalmazásnak és szolgáltatásnak. A KNOX egy kész, hardver alapú biztonsági platform, amelyre számos, erős biztonsági és adatvédelmi funkcióval rendelkező mobil alkalmazást lehet építeni. Büszkék vagyunk arra, hogy a védelem szempontjából a KNOX „erős” értékelést kapott a Gartnertől.”

A Gartner az összes vállalati felügyelt biztonsági platform közül a Samsung KNOX-nak adta a „legerősebb” értékelést. A jelentés szerint a Samsung KNOX az egyetlen platform, amely a „Vállalati felügyelt biztonság” kategóriában az összes felsorolt biztonsági faktor szempontjából „erős” értékelést kapott. Ez megerősíti a Samsung piacvezető pozícióját a hitelesítési módszerek, a titkosításkezelés, a feltörés elleni védelem és az alkalmazás-tanúsítás területén.    

A Samsung KNOX kicsomagolás után azonnal használható, beépített biztonsági megoldásokkal rendelkező eszközöket kínál a vállalati felhasználók számára. Az eszközök hardverébe integrált Samsung KNOX a bekapcsolástól az alkalmazásfuttatáson át végig védi a rendszert. A KNOX 2.6 a Samsung mobil biztonsági platformjának legújabb változata, amely a Galaxy S7 és S7 edge készülékekben áll rendelkezésre. A KNOX 2.6 biztonsági platform ezen felül a számos biztonsági és felhasználói hatékonysági funkciót tartalmazó Android M változatra is optimalizált.

Vissza