Tippelős alkalmazással dobna nagyot az EB-n egy magyar startup

Kütyü Magazin - 2016. június 9.

A Tiple – www.tipleonline.com – az első, magyar, ingyenes, tippelős alkalmazás, amely keretet biztosít bármilyen sportesemény kapcsán tippverseny indításához.

Az online vagy mobiltelefonon futó alkalmazáshoz bárki csatlakozhat és indíthat saját tippversenyt vagy beszállhat már zajló tipp-játékokba. Lehet tippelni az EB győztesére, a mérkőzések végeredményére, a pontos tippek pontot érnek a tippverseny állása pedig folyamatosan követhető. De akár személyre is szabható a verseny, egy-egy közösség saját szabály rendszert is alkothat.

A friss magyar startup célja, hogy betöltsön egy űrt az online versenyek világban és alternatívát kínáljon baráti társaságoknak, szurkolói- vagy vállalati közösségeknek, hogy a „kockás-papíros” vagy „excel-táblás” tipp játékok átkerülhessenek a digitális világba.

A Tiple nem szerencsejáték, éppen ellenkezőleg a szerencsejátékra szakosodott online fogadó-oldalakkal ellentétben teljesen ingyenes és kockázatmentes. Nincs „kisbetűs” rész, bárki csatlakozhat, a játék itt valóban csupán az izgalomról szól, ahol nem a bankkal, hanem egymással játszanak a felhasználók. A regisztráció után néhány kattintással csatlakozhatunk publikus versenyekhez, de ugyanígy létrehozhatóak baráti közösségek, szurkolói csoportok vagy céges tippversenyek is.

Tiple versenyt indított a magyar sportújságíróknak

A néhány nap múlva induló Futball Európa-bajnokság kapcsán a Tiple csapata elindította a hazai sportújságíróknak, bloggereknek, szerkesztőségeknek szóló tippversenyét is. Várják a játékos kedvű zsurnalisztákat, hogy megmutassák, hogy ki olvas a legjobban a lapok között és ki tudja a legpontosabban megtippelni a foci eb meccseinek eredményeit: https://www.facebook.com/events/1075525589160945/. A startup alapítói a sportbarátok, rajongók és szurkolók nevében is ezzel a játékkal szeretnénk megköszönni a sportújságíró szakmának, hogy elérhetővé teszik a sporteseményeket a rajongóknak.

Felfutás előtt az alkalmazás üzleti célú felhasználása?

Az 5 fős startup vezetője és vezető fejlesztője Pető Ferenc elmondta, a játékot először saját szórakoztatásukra hozták létre barátaival és testvéreivel. Alig pár hónapja merült fel, hogy publikussá és profibbá tegyék az alkalmazást és napról napra százasával nő a regisztrálók száma. Az elmúlt néhány napban rengetegen megkeresték a céget, számos baráti társaság indított már tippversenyt és jelentős azoknak a vállalatoknak száma is, amelyek saját kollégáknak szóló, privát versenyt szerveznek a Tiple felhasználásával. Sőt, sokan az ügyfeleket célzó – publikus - tippelős játékhoz használják a Tiple alkalmazást. A szakember hozzátette, már tervezik a Tiple játékok közzétételét az olimpiai számok kapcsán is.

A Tiple elérhető online a www.tipleonline.com weboldalon és telefonalkalmazásként is letölthető.

Vissza