A Huawei fotópályázatot hirdet az Instagramon

Kütyü Magazin - 2016. június 26.

A Huawei Technologies Hungary fotópályázatot hirdet az Instagram közösségi hálózaton 2016. június 22 és július 17 között. A versenyben résztvevő felhasználók 4 héten keresztül, 4 különböző témában tölthetnek fel okostelefonnal készített fényképeket a Huawei által meghatározott hashtaggel az Instagramon lévő profiljukra.

A Huawei a feltöltött fotográfiák zsűrizésére kategóriánként egy-egy ismert és elismert szakembert kért fel. Így a Leica Look – Balaton Kelemen Gábor fotográfus, a Leica-point.hu szerzője, a Monokróm fotózás – Helyi Arcok témában Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriporter, az Éjszakai fotózás – Az éjszaka fényei kategóriában Rizsavi Tamás fotográfus, az Élettel teli színek – Vidéki színek témában Radisics Milán, természetfotó-riporter fogja kiválasztani a legjobb képet. Az első három kategóriában kizárólag Huawei P9 vagy P9 Plus okostelefonnal, az Élettel teli színek – Vidéki színek témában bármilyen márkájú okostelefonnal készült képekkel lehet pályázni. A nyertes fotók készítőit a Huawei egy-egy Huawei Watch-csal és az adott kategória zsűritagja által tartott egy-egy óra időtartamú fotós workshoppal díjazza. Egy felhasználó több témában és több képpel is nevezhet a versenyre. 

A P9 az első olyan okostelefon a világon, amely a Huawei és az ikonikus prémium fényképezőgép gyártó, a Leica Camera AG együttműködéséből született. A Leica a fényképészet világának egyik legendás alakja az elmúlt 100 évben, amely kamerái korszakalkotó optikai és műszaki megoldásokat tartalmaznak és hihetetlen szakmabeli hozzáértéssel bírnak. 

A P9 ennek köszönhetően egy olyan duálkamerás készülék, amely új mérföldkő az okostelefonos fényképezőgép megoldások területén. A hátlapján két objektív van egymás mellett: az egyik a színes 12 megapixeles RGB objektív, amely rabul ejti a színeket, míg a másik, a szintén 12 megapixeles monokróm objektív, kiváló a képek részleteinek megörökítésére. A két hátlapi objektív fényképezéskor egyszerre működik, ezzel több fényt, valamint részletet képes rögzíteni, így a felhasználó gyenge fényviszonyok mellett is kiváló fotókat készíthet.

Alkosd újra a Leica élményt Huawei P9 telefonnal az Instagramon!

Amióta a széles körben elterjedt fotózás létezik, a Leicával készült képek felismerhetőek az úgynevezett „Leica look”-ról, amelyet a részletgazdagság és a természetes képi világ jellemeznek. Ez a klasszikus Leica képi világ még a mai digitális fényképezés világában is a fő jellemzője a Leica lencséknek. A Leica képek élesek, részlet-gazdagok, lenyűgöző a mélységélességük, részlet-visszadásuk, és természetes módon adják vissza a színeket. 

A Huawei ezt a „Leica look”-ot keresi a most meghirdetett versenyen, amelyre a lenti témakörökben lehet képeket feltölteni, az alábbi hashtagek használatával: 

Leica Look - Balaton 

Ebbe a kategóriába Balaton tematikájú, illetve a Balatonról készült képeket lehet feltölteni.

A téma hashtagje: #huaweip9amitengerunk

A kategória legjobb képét Kelemen Gábor, látványtervező, fotográfus, a Leica-point.hu szerzője választja ki.

Monokróm fotózás – Helyi Arcok

A P9 tulajdonosok a készüléket monokróm mód kiválasztásával valódi monokróm fényképezőgépként használhatják, és így kiváló minőségű fekete-fehér képeket készíthetnek. Ebben a témában Huawei P9 monokróm módban készített fekete-fehér képeket lehet feltölteni, emberekről készített portrék formájában. 

A téma hashtagje: #huaweip9helyiarcok

A kategória legjobb képét Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriportere fogja kiválasztani, akinek munkáival találkozhatunk a hvg.hu mellett többek között National Geographic, a Spiegel, a Stern, a Bloomberg, a New York Times, és a Washington Post felületein is. Stiller Ákos számos rangos szakmai elismerést tudhat magáénak, többek között első díjat nyert Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában a 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton 2014-ben. 

Éjszakai fotózás – Az éjszaka fényei

Ebben a témában Huawei P9-cel gyenge fényviszonyok során készített képekkel lehet pályázni, olyanokkal, amelyeket a felhasználó éjszaka a városban exponált. 

A téma hashtagje: #huaweip9estevan

A kategória legjobb képét Rizsavi Tamás, a népszerű fotográfus és blogger fogja kiválasztani, akinek kedvenc témái között találjuk a közlekedést, a városi életet, a tájak és az éjszaka titkos világát.

Élettel teli színek – Vidéki színek

Ebben a témában a vidéki életről, tájképekről, a természetben bármilyen márkájú okostelefonnal készült fotókat vár a Huawei. A Huawei P9 okostelefonnal készített fotók esetében a gyártó a készülék „Vivid color” módját javasolja alkalmazni, amely gazdagítja a színeket. 

A téma hashtagje: #huaweividekenjartam

A kategória legjobb képét hazánk ismert és sokszor díjazott természetfotósa Radisics Milán természetfotó-riporter fogja kiválasztani, aki a magyar szürkemarháról szóló fotó esszéjével honosította hazánkban a természetfotó-riport műfajt. Radisics Milánnak a National Geographic magazin nemzeti kiadásaiban eddig 11 képriportja látott napvilágot, és kilenc évig volt a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke. 

A Huawei azt, hogy az adott fénykép milyen okostelefonnal készült, a feltöltött fotókon elhelyezett dual Leica vízjellel fogja ellenőrizni.  A Leica vízjelet a kamera beállításoknál lehet automatikusan a képekhez adni. Ez a funkció a legfrissebb szoftververzión érhető el.

Vissza