Innováció a maximumon

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 2.

Az IFA kiállítás 22-es termében megtalálható Philips-standnál számos kiemelkedő innovációs fejlesztés debütál, beleértve a piac legnagyobb 4K felbontású ívelt kijelzőjét, ragyogó UltraColor technológiával ellátott kijelzőket, valamint a megnövelt irodai biztonság érdekében kialakított kiemelkedő webkamerát.

A vezető technológiai vállalatként, valamint a Philips Monitors licenc tulajdonos márkapartnereként ismert MMD számos innovációt mutat be szakemberek és otthoni felhasználók számára egyaránt a 2016. szeptember 2. és 7. között Berlinben megrendezésre kerülő IFA-kiállításon. A legújabb, UltraColor technológiával és szélesebb színtartománnyal rendelkező 40 hüvelykes, 4K felbontású kijelzőhöz egy olyan webkamera társul, amely kizárólag akkor ugrik elő, ha szükség van rá. A látogatók emellett betekintést nyerhetnek a jövő közelgő innovációiba, a Philips 22-es teremben megtalálható standját semmiképp sem érdemes kihagyni a kiállítás résztvevőinek.

Ívelt kijelzők – és a piac legnagyobb 4K felbontású ívelt kijelzője

A Philips-stand látogatói átélhetik a piac legnagyobb 4K felbontású, 40 hüvelykes Brilliance Curved ívelt képernyő által nyújtott fantasztikusan éles kép nyújtotta élményt. Az év negyedik negyedévétől megvásárolható 40 hüvelykes monitor átöleli a látóteret, nagyobb személyes teret és jobb koncentrációt biztosítva a felhasználók számára. Mivel a felhasználók közel ülnek a számítógép monitorjához, az ívelt képernyő igazán magával ragadó élményt nyújt munka közben. A képernyő sarkai és közepe is egyenlő távolságból nézhető, vagyis a felhasználóknak kevésbé kell elfordítani a fejüket ahhoz, hogy lássák a képernyő sarkában megtalálható tartalmat, emellett pedig a legjobb képminőséget élvezhetik. A saroktól sarokig terjedő üvegnek, valamint az ultravékony keretnek köszönhetően a kijelző még inkább feltűnésmentessé vált. Az MMD marketing és üzletmenedzsmentért felelős igazgatója, Stefan Sommer elmondta: „Új 40 hüvelykes ívelt kijelzőnk bizonyítja a töretlen elkötelezettségünket afelé, hogy továbbfejlesztett képernyőket biztosítsunk a felhasználók számára a dolgozóasztalukon és az életterükben egyaránt. Ez a modell a 4K felbontásnak köszönhetően fantasztikusan részletgazdag látványt és térbeli szabadságot biztosít a multitasking feladatokhoz.”

A 40 hüvelykes, 4K felbontású modell nem az egyetlen ívelt kijelző a kiállításon: Az IFA-kiállításra látogatók a jövőben megjelenő X7 keret nélküli, 21:9-es képaránnyal rendelkező, 34 hüvelykes kijelzőt is megtekinthetik. Ez az állítható magassággal, elképesztő Quad HD felbontással, valamint beépített hangszórókkal rendelkező ultravékony kijelző várhatóan még ebben az évben piacra kerül.

UltraColor az élethű képért

A legújabb UltraColor-technológiával rendelkező kijelzők azáltal, hogy még pontosabban jelzik ki a színeket, az otthoni alkalmazásokban - ott, ahol a felhasználóknak gyakran kompromisszumokat kell kötniük - új szintre emelik a színreprodukciót. Az UltraColor a hagyományos 72%-os színskálához képest, modelltől függően, egy szélesebb, 85-95%-os NTSC-színskálát biztosít, így kiszélesítve a képernyőn látható színtartományt, valamint gazdagabb és sokkal természetesebbnek ható zöld, vörös és kék színben pompázó élethű képeket teremt. A pontos színreprodukciójuknak köszönhetően, az UltraColor-kijelzőkkel nem kell többé találgatnia online vásárlás közben mivel még azelőtt látható a termék valódi színe, hogy rákattintana a „Vásárlás” gombra. Az UltraColor-kijelzők a lelkes videojátékosok, tervezők és fényképészek számára is bizonyosságot adnak arról, hogy a képernyőn látható színek élethűek. Stefan Sommer elmagyarázza, mi áll ennek hátterében: „A színegyensúly beállítása érdekében elvégzett szoftverbeállításokat finomhangoló módszerekkel ellentétben az UltraColor ténylegesen megváltoztatja a panel kémiai összetételét, valamint innovatív módszereket alkalmaz a színelemek ötvözésének beállításához.”

Ezzel az innovatív tervezéssel az IFA kiállításon bemutatásra kerülő számos kijelző rendelkezik, beleértve az idén nyáron piacra bocsájtott E-Line kijelzőket, valamint a 2016-os év negyedik negyedévben kibocsájtásra kerülő, ultravékony C7 kijelzőket.

Kiemelkedő webkamera nehezíti meg a kamera-hekkerek életét

Azon látogatóknak, akik szeretnék megerősíteni irodai biztonságukat, érdemes megtekinteniük az első olyan Philips kijelzőt, amely kiemelkedő webkamerával rendelkezik. Az újonnan bemutatott 27 hüvelykes kijelző blokkolja a hekkerek lehetséges kémlelőnyílását azáltal, hogy olyan webkamera került beépítésre, amely kizárólag akkor emelkedik ki, amikor szükség van rá, egyébként rejtve marad a kijelző keretében. A kijelző azonnal elérhető a piacon.

A fentiek, valamint további innovatív kijelzők megtekintésére a Philips standjánál, a 22-es teremben nyílik lehetőség.

Vissza