Prémium 4K technológiás zsebkamera, mely gyors objektívjével bárhol és bármikor éles képet készít

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 21.

A Panasonic kreatív fotósoknak tervezett legújabb kompakt fényképezőgépe, a LUMIX LX15, a gyengén megvilágított körülmények közötti fényképezés és a bokeh stílus terén magasra teszi a lécet. Az új karcsú, zsebbe rakható stílusos kamera egyedülálló F1,4 nagy sebességű objektívet és 1,0 hüvelykes MOS képérzékelőt rejt.

A LUMIX LX15 a Panasonic világhírű kompakt LX fényképezőgépeinek legújabb generációja. A 4K videórögzítési képességnek köszönhetően ez a készülék tökéletes választás azoknak, akik a kreativitást szeretnék mindenhová magukkal vinni. 

Nagyszerű teljesítmény gyengén megvilágított környezetben és gyönyörű bokeh stílusú kép

A LUMIX LX15 modellbe a legújabb fejlesztésű F1,4-F2,8 LEICA DC VARIO-SUMMILUX objektívrendszer került, amely 3x-os optikai zoomot (35 mm-es egyenértékre átszámítva: 24-72 mm) nyújt. Ez az objektív nagy mennyiségű fényt enged be, így a nagy sebességű zárral éles és tiszta képet rögzít még gyengén megvilágított környezetben is. A készülékkel továbbá gyönyörű bokeh stílusú képek készíthetők, ezáltal a lenyűgöző fényképeken és videófelvételeken kihangsúlyozható a kép tárgya.

A mozgó tárgyak egyszerű és könnyű fényképezése

A LUMIX LX15 a fényképezés új korszakát hozza el – közvetlenül az Ön zsebébe. Az 1,0 hüvelykes MOS képérzékelő 20,1 megapixeles felbontásával kimagasló minőségű és részletességű képrögzítést tesz lehetővé. A MOS képérzékelő a zajcsökkentéshez és az S/N-arány javításához járul hozzá, ennek köszönhetően még ISO 12800 beállítás esetén is kiváló minőségű, magas érzékenységű felvételek készíthetők. Emellett az újonnan beépített véletlenszerű szűrő (Random Filter) a színzaj feldolgozásával lehetővé teszi annak még természetesebb fényképbe keverését.

A még nagyobb válaszsebesség és könnyebb hordozhatóság érdekében a LUMIX LX15 gyors, precíziós autofókusz (AF) funkcióval rendelkezik, melyet DFD (Depth From Defocus) élesítő technológia egészít ki, így még kevesebb időre van szükség a fókusz beállításához. Ez a technológia két, különböző élességű kép 240fps sebességgel történő értékelésével kiszámítja a tárgy távolságát. A sebesség és pontosság terén elért javulás a gyújtótávolság növelésével csak még jelentősebb lesz. A LUMIX LX15 nagy sebességű, 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) sorozatfelvételre képes, mellyel fókuszált fényképet készíthet gyorsan mozgó tárgyakról. 

Tapasztalja meg a 4K fejlődését a videózás/fényképezés terén

A 4K technológia kiaknázásával a felhasználók a 4K PHOTO és a 4K VIDEO által nyújtott előnyöket is élvezhetik. A 4K PHOTO funkció segítségével a fotósok 30 fps sebességgel és 8 megapixeles felbontásban kaphatják lencsevégre a hirtelen múló pillanatokat – a 4K sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiragadhatják a legjobbat és azt fényképként menthetik el. A vissza nem térő pillanatok megörökítését három 4K funkció segíti: 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) és 4K Pre-burst. 

A LUMIX LX15 hihetetlenül tiszta, nagy felbontású QFHD 4K videóképet rögzít 3840x2160 méretben, MP4 formátumban 30p / 25p (50 Hz-es térség) vagy 24p beállítás esetén, valamint full-HD 1920x1080 felbontású képet vesz fel AVCHD Progressive vagy MP4 (MPEG-4 / H.264) formátumban 50p beállítás esetén, a felvétel teljes időtartamát végigkísérő, praktikus AF-funkcióval. 

Mindemellett, a LUMIX LX15 4K Live Cropping funkciója lehetővé teszi a videók valós időben történő, állandó követését és zoomolását. A zoomobjektív digitális működésének köszönhetően a svenkelő és zoomolt kép tiszta marad, hiszen az objektív nem végez fizikai mozgást. Ha az eredeti felvétel 4K minőségben készült, akkor a felhasználók tökéletes full-HD videót készíthetnek lenyűgöző speciális effektusokkal. 

Haladó makrofényképezés a kreatív szabadság érdekében 

A LUMIX LX15 a Panasonic legmodernebb optikai/digitális technológiáinak köszönhetően kimagasló makrofényképezési jellemzőkkel bír. Akár 3 centiméteres (széles) minimális fotózási távolság esetén is szemkápráztató makrofelvételek készíthetők. 

A LUMIX LX15 modellhez utófókusz funkció tartozik, mellyel a fotós akár a fénykép készítése után is kiválaszthatja a fókuszterületet. Ez a funkció olyan helyzetekben hasznos, mint például a makrofényképezés, ahol igen pontos fókuszálásra van szükség, vagy amikor a fókuszált tárgy változtatásával kíván a felhasználó alakítani a képen, melyet egyszerűen a fényképezőgép beépített képernyőjén a fókusz megérintésével végezhet el. Ez akkor praktikus, ha makrofelvételeket – például rovarokról, kisméretű eszközökről vagy arckifejezésekről – készít a felhasználó. 

A Panasonic új, a LUMIX LX15 modellbe épített utófókusz-halmozási funkciójával a felhasználók több fényképet is készíthetnek ugyanarról a képkockáról más-más rekeszértékkel, majd egyetlen képben egyesíthetik ezeket.

Professzionális jellemzők, kompakt készülék

A LUMIX LX15 RAW fényképek készítésére is képes, és ezeket a fényképezőgépen belül szerkeszthetjük. A színtartomány beállítása mellett (sRGB/ AdobeRGB) a fehéregyensúly, expozíció kompenzációja, kontraszt, megvilágítás/árnyék, színtelítettség, zajcsökkentés vagy élesség paraméterei rugalmasan állíthatók be, és eközben a LUMIX Photo Style, Intelligent D-range Control és Intelligent Resolution funkciói is használhatók.

A fényképezőgép külön-külön fókusz- és rekeszszabályozó gyűrűje még jobban megkönnyíti a fotózás szerelmeseinek az ideális beállítások kézi elvégzését a tökéletes felvétel érdekében.

A LUMIX LX15-ben megtalálható a népszerű Creative Control mód, összesen 22 szűrőbeállítással, amelyek a fotózást még nagyobb élménnyé varázsolják – a kompakt fényképezőgépek felé támasztott elvárásokon felül. Lehetőség van arra is, hogy e szűrők valamelyikét akár P/A/S/M módban is alkalmazzuk. A felhasználók beállításaikat és szűrőiket precízen kombinálva készíthetnek pontosan olyan fényképet, amilyet szeretnének.

További izgalmas funkciók tárháza 

  • 5-tengelyes hibrid O.I.S. +
    Az 5-tengelyes hibrid O.I.S. + (5-tengelyes hibrid optikai képstabilizátor plusz) hatékonyan kompenzálja a gyakorlatilag bármely irányban jelentkező kézremegést, így éles fénykép és videófelvétel készül.
  • 120fps nagy sebességű videórögzítés
    A nagy sebességű, 120fps (NTSC / FHD) vagy 100fps (PAL / FHD) rögzítési móddal a videózás szerelmesei gyönyörű lassított videófelvételt készíthetnek, amellyel a vissza nem térő pillanatokat teljes részletességben örökíthetik meg.
  • Könnyedén vezeték nélküli, Wi-Fi kapcsolatot létesíthet okostelefonjával
    A LUMIX LX15 a könnyű kezelhetőség melletti rugalmasabb fotózási élmény és azonnali képmegosztás érdekében Wi-Fi csatlakozási képességgel (IEEE 802.11 b/g/n) rendelkezik.
Vissza