Hálózati életet a holt zónákba is!

Kütyü Magazin - 2016. október 11.

Járt már úgy, hogy nem jutott el a WiFi otthonának minden sarkába, vagy szeretett volna több eszközt nagyobb sebességre kapcsolni a hálózaton, vagy felturbózta volna a teljesítményt a csatornák összevonásával, de meglévő routere kevés volt? Van rá megoldás: a NETGEAR hatósugár-növelő eszköze, a Nighthawk X4 WiFi Range Extendert erre fejlesztették ki.

930 négyzetméter

A holt zónák azok a pontok, amelyeken az otthoni WiFi látszólag érthetetlen módon legyengül, vagy teljesen eltűnik. Napjainkban azonban egy átlagos otthonban olyan sok elektronikus eszköz, fémből készült berendezés található, az épület által okozott interferenciát nem is említve, hogy még a legerősebb, legnagyobb teljesítményű WiFi routerrel is megeshet, hogy hálózati jele nem jut el mindenhová. 

Ilyenkor segít a vezeték nélküli útválasztók hatósugarát kiterjesztő, könnyen és gazdaságosan használható eszköz, amely a router által küldött jeleket felerősítve életet lehel a holt zónákba. A NETGEAR AC2200 Nighthawk X4 WiFi Range Extender nagy teljesítményű erősítőjének, belső antennáinak és további, fejlett technológiai megoldásainak köszönhetően a kiváló minőségű lefedettség akár 930 négyzetméterre növelhető, amibe családi házak esetében a kert is bőven belefér.

Sebességváltás az egész házba, kertbe, garázsba…

A 802.11ac szabványra épülő és akár 2,2 Gbps-os sávszélességet adó, kétsávos Nighthawk X4 WiFi Range Extender kategóriájában elsőként támogatja a MU-MIMO technológiát, amellyel egyszerre több, hálózatra csatlakozó eszközön is ki tudja szolgálni az audio- és videofolyamok lejátszását, a legjobb online élményben részesítve a felhasználókat. FastLane technológiájával pedig a két WiFi csatorna egyetlen, szupergyors hálózati kapcsolattá vonható össze, például HD minőségű streamekhez és online játékokhoz.

WiFi hídként szolgáló Gigabit Ethernet port is került az AC2200 WiFi Range Extenderre, amelyen keresztül például a játékkonzolok, az okostévék és a streaming médialejátszók is a vezeték nélküli hálózatra csatlakoztathatók. A felhasználók így egyetlen lépésben 802.11ac sebességre kapcsolhatják minden szórakoztatóelektronikai eszközüket.

WiFi analitika hálózat-optimalizáláshoz

Egyszerűen a fali dugaszolóaljzatba csatlakoztatható és percek alatt telepíthető a Nighthawk X4 WiFi Range Extender, amely megjelenésével szinte bármely környezetbe belesimul. Bármilyen WiFi routerrel együttműködik, az internetszolgáltatótól kapott útválasztót is beleértve, de a vezeték nélküli hálózatokhoz a NETGEAR eleve saját, nagy teljesítményű AC routereit ajánlja, amilyen például a Nighthawk X8 AC5300 Smart WiFi Router is.

A lehető legjobb teljesítmény érdekében mindenesetre tanácsos olyan hatósugár-növelő modellt választani, amelynek WiFi sebessége megegyezik a már meglévő routerével. A Nighthawk X4 WiFi Range Extenderhez például jól passzol a Nighthawk X4 R7500 Gigabit Router, a NETGEAR kétsávos 802.11ac vezeték nélküli útválasztója, mely 2,33 Gbps-os hálózati sebességet ad. Érdemes továbbá a hatósugár-növelőt a router és a holt zóna között, félúton elhelyezni, mert ez szintén kedvezően hat a jelerősségre és a sávszélességre.

WiFi analitikai applikációt is kínál a NETGEAR a meglévő vagy az éppen bővített hálózat optimalizálásához. A letölthető WiFi Analytics App segítségével a felhasználók többek között ellenőrizhetik a hálózat állapotát, a jelerősséget és az interferenciát, továbbá azonosíthatják a túlterhelt sávokat és a lefedetlen pontokat is. 

Vissza