A KT és a Samsung sikeresen létrehozta a világ első 5G kapcsolatát végpontok közötti 5G hálózatokon keresztül

Kütyü Magazin - 2016. október 28.

A KT (Korea Telecom) és a Samsung Electronics bejelentette, hogy közösen sikerült létrehozniuk és bemutatniuk a világ első 5G kapcsolatát végpontok közötti 5G technológiákra épülő hálózaton keresztül. A tesztre Dél-Koreában, Suwon városában került sor, a Samsung Digital City (Digitális Város) nevű fejlesztőközpontjában.

A prototípus bázisállomások és saját fejlesztésű specifikációkon alapuló készülékek közötti kapcsolatot demonstráló más bemutatóktól eltérően a KT és Samsung bizonyítási koncepciója a PyeongChang 5G Special Interest Group (SIG) közös specifikációját használja, amelyet szolgáltatók és forgalmazók globális csoportja fejlesztett ki. Ez a csoport jelenleg az 5G mobilszolgáltatások legfontosabb műszaki követelményeinek meghatározásán dolgozik, és arra készül, hogy 2018 elején üzembe helyezi a világ első 5G mobilszolgáltatásának próbaváltozatát.

„A mai siker arra a közös specifikációra épül, amely az iparág több vezető szereplőjének együttműködésével készült el, és amely alapul szolgál majd ahhoz, hogy a 2018-as pyeongchangi téli olimpián kiépíthessük a világ első 5G mobilszolgáltatásának próbaváltozatát” – mondta el Sungmok Oh, a KT hálózati divíziójának vezetője. - „2016-ban a KT továbbra is azon dolgozik, hogy tesztelje a különböző gyártók rendszerei közötti 5G együttműködést, 2017-ben pedig már egy teszthálózatot állítunk üzembe részletesebb vizsgálatok céljából.”

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy sikerült létrehoznunk a világ első végpontok közötti 5G kapcsolatát csupán néhány hónappal azt követően, hogy véglegesítettük a PyeongChang 5G SIG közös specifikációt” – mondta le Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics Next Generation Communications Team vezetője és ügyvezető alelnöke. - „A Samsung lelkesen folytatja az együttműködést az iparág legfontosabb globális szereplőivel, hogy tovább haladjunk a jövő legújabb generációs megoldásai felé, és minél hamarabb beépítsük az 5G technológiát a mindennapi kommunikációba.”

A 28 GHz-es spektrumot alkalmazó mai teszt során a KT és a Samsung bemutatta a vezeték nélküli kapcsolatok teljes szinkronizálását, az IP-címek kiosztását, a biztonsági protokollok megvalósítását és a készülékek internetes elérését egy 5G virtualizált maghálózaton keresztül. A teszt sikere jól mutatja az iparági együttműködés erejét és az 5G technológiák készültségi fokát, miközben minden érintett fél arra készül, hogy még 2020 előtt beindulhasson ez első kereskedelmi célú 5G hálózat. 

Vissza