A HP bemutatja az iparág első kisméretű munkaállomását

Kütyü Magazin - 2016. november 17.

A HP az Autodesk University mérnöki és tervezői konferencián mutatta be a világ első, CAD és más nagy teljesítményigényű szoftverek felhasználóinak tervezett kisméretű munkaállomását. 

A stílusos megjelenésű HP Z2 Mini munkaállomás nem csak teljesítményében és sokoldalúságában hoz áttörést: a készülék magassága mindössze 5,8 cm, ami 90%-os méretcsökkenést jelent a hagyományos munkaállomásokhoz képest.

A új modellnek köszönhetően a HP tovább erősíti vezető pozícióját a munkaállomásokat gyártó cégek között, hiszen olyan eddig nem ismert kategóriát mutat be, amely ötvözi a nagy teljesítményt, az eleganciát és a hatékonyságot. 

A HP Z-sorozatába tartozó munkaállomások új szabványt teremtettek az olyan ügyfelek számára, akik a lehető legmagasabb teljesítményt várják el egy munkaállomástól. A HP Z240 SFF sikerére építve, a HP Z2 Mini munkaállomás teljesítményét tekintve kétszer olyan erős, mint a piacon jelenleg elérhető kisméretű számítógépek és egyszerre akár hat képernyőt is képes támogatni. A HP Z2 Mini munkaállomást az olyan CAD felhasználók milliói számára tervezték, akik nem szeretnének a kis hardverméret érdekében lemondani a halk működésről, a teljesítményről vagy a stratégiai fontosságú megbízhatóságról. 

Az új HP Z2 Mini munkaállomás a legkülönbözőbb tervezési feladatok elvégzésére alkalmas, legyen szó akár a legkorszerűbb elektronikai készülékek, lakóházak vagy akár irodaépületek tervezéséről. A munkaállomás alapjául egy újgenerációs Intel Xeon processzor szolgál. A képalkotásért NVIDIA grafikus kártya, a nagy méretű fájlok gyors kezelésért pedig a HP Z Turbo Drive meghajtó felel. 

„A HP Z2 Mini, a világ első kisméretű munkaállomásaként áttörést hoz nemcsak teljesítményben és sokoldalúságban, hanem méretben és formatervezésben is.” – mondta el Gwen Coble, a HP munkaállomásokért, kiskereskedelmi megoldásokért és vékony kliensekért felelős EMEA igazgatója. „A HP 2009-ben mutatta be a HP Z sorozatot, amellyel újradefiniálta a munkaállomás fogalmát. A HP Z2 Mini helytakarékosságával, kifinomultságával és nagy teljesítményével új színt visz ebbe a kategóriába.”

HP Z2 Mini -  a jövő munkahelye számára tervezve

A helytakarékosság felértékelődésével egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan kisméretű munkaállomások iránt, mint amilyen a HP Z2 Mini. A hihetetlen kompakt kivitelű termék sokkal inkább hasonlít egy szuperszámítógépre a jövőből, mint egy mai PC-re. A nyolcszögletű forma a legegyedibb dizájn a HP munkaállomások 35 éves történetében. A HP Z-sorozatának korábbi tagjaihoz hasonlóan az új modell kiváló minőségét is egy mindenre kiterjedő ISV tanúsítvány és mintegy 368 000 órányi tesztelés garantálja.  

Az ultrakompakt és esztétikailag is mutatós munkaállomás számos lehetőséget biztosít a felhasználók számára: az asztalon, az asztal alatt, illetve egy HP Z kijelző mögött egyaránt elhelyezhető, vagy akár a falra is felszerelhető. A HP mérnökei egyedi formatervezésű, rendkívül csendes ventilátorokat és hűtőrendszert alkottak, amelyek 63 százalékkal halkabbak, mint a HP elsőosztályú kisméretű számítógépeinek hűtését szolgáló alkotóelemei. A HP Z2 Mini megalkotásában rejlő tervezési és mérnöki leleményesség átalakítja az emberek munkaállomosokról és munkahelyekről alkotott véleményét. 

Ár és elérhetőség:

A HP Z2 Mini munkaállomás várhatóan az EMEA régióban lesz elérhető decembertől, 850 euróért.

Vissza