Az ASUS bejelentette a VivoPC X-t

Kütyü Magazin - 2017. január 5.

ASUS bejelentette a VivoPC X-t, az elegáns és kompakt asztali számítógépet, amelyet magával ragadó VR élményekre terveztek.  

A VivoPC X-t 7. generációs Intel Core processzor és NVIDIA GeForce GTX 10. sorozatú grafika jellemzi, valamint teljes mértékben kompatibilis a legújabb VR headsetekkel. 5 literes készülékházát bárhova elhelyezheted otthonodban, és emellett bőséges csatlakoztathatósággal rendelkezik, ideértve a 1. generációs USB 3.1-t és két USB 2.0 portot a VR perifériákhoz és vezérlőkhöz való csatlakozás érdekében. A VivoPC X-et általános felhasználók számára tervezték, akik egy VR-képes asztali számítógépet keresnek, amely megfelel a VR feladatok és szórakozás által a hardver irányába támasztott feltételeknek.

VR-képes asztali számítógép

7. generációs Intel Core processzor és NVIDIA GeForce GTX 1060 grafika jellemzi, valamint 2133 MHz-es DDR4 memóriával és 512 GB M.2 SATA SSD-vel rendelkezik, amelynek köszönhetően az ASUS VivoPC X a VR alapú széles körű szórakoztatás által elvárt teljesítményre képes. A felhasználók virtuális kirándulásokon vehetnek részt, 360° szögben nézhetik a videókat és még sikerfilmeket is streamelhetnek 4K UHD felbontásban A VivoPC X egy Oculus Ready asztali gép, azaz átesett az Oculus által összeállított legszigorúbb teszten, amely segítségével a felhasználó biztos lehet abban, hogy a legjobb VR élményben lesz része. 

Az NVIDIA GeForce GTX 1060 grafikus kártya az egyik legfejlettebb gaming grafikus kártya. Az új NVIDIA Pascal architektúra hajtja, valamint az eddigi grafikus kártyák generációját háromszor meghaladó teljesítménnyel rendelkezik, hogy magas fokú energia hatékonyságot, innovatív gamer technológiákat és áttörő VR élményt biztosítson a felhasználók számára.  

A VivoPC X támogatja a 4K UHD (3840 x 2160) felbontást, és emellett rendelkezik NVIDIA G-SYNC-el is a sima és gyors látvány-élmény érdekében. A G-SYNC hozzá szinkronizálja a monitor frissítési frekvenciáját a GeForce GTX grafikus kártyához, megszüntetve a képernyő szaggatásait, és minimalizálva a kijelző akadozását és a bemeneti lag-ot. Ez azonnal renderelt képeket eredményez, amelyek nagyobb részletességgel és élethűbb színekkel jelennek meg. Emellett, a játékmenet folyamatosabb lesz, a válaszidő pedig minimalizálódik.

VR-képes csatlakozás

Az ASUS VivoPC X-et zökkenőmentes VR élményekre tervezték, valamint számos VR headset elvárásainak és perifériáinak is megfelel. Bőséges csatlakoztathatóság jellemzi, ideértve négy 1. generációs USB 3.1 és két USB 2.0 portot, hogy csatlakoztathasd a VR headsetet, a tracker-t, a billentyűzetet és az egeret. A VivoPC X két HDMI porttal és egy DisplayPorttal rendelkezik a HD TV-khez vagy G-SYNC-el ellátott monitorokhoz való csatlakoztathatóság érdekében. 

ASUS Sonic Suite

ASUS VivoPC X rendelkezik Sonic Suite-al — a hardver és a szoftver egyedülálló keveréke, amelyet a VR élményt kiegészítő magával ragadó hangzás biztosítására tervezték. A Sonic Suite a Sonic Studio-t és a Sonic Radar-t foglalja magába, hogy még jobban feldobja a játék élményét. A Sonic Studio gondoskodik a kiváló minőségű hangzásról, illetve a jobb streamelésről és felvételről a játék során, a tökéletes hangfelvétel és a zajcsökkentés érdekében. A Sonic Radar egy on-screen ablakkal segít az ellenségek észlelésében, ezen keresztül ugyanis megmutatja a lövések, lépések és más játékon belüli hanghatások relatív helyzetét.

5 literes készülékház 

Az 5 literes ház által az ASUS VivoPC X nem nagyobb, mint egy gaming konzol. A VivoPC X karcsú és helytakarékos dizájnnal rendelkezik, amelynek köszönhetően tökéletesen illik egy modern otthonba, és elhelyezhető az asztal alatt, csak úgy, mint a HD TV mellett. Stílusos elemekkel van ellátva, ide értve a vízcsepp alakú oldalsó szellőzőnyílásokat és a készülékházon elterülő piros csíkot. 

Belül a VivoPC X-t hatékony hőtechnikai tervezés jellemzi, amely sima és stabil teljesítményt eredményez. Egy axiális ventilátor vezeti be a levegőt az oldalsó szellőző nyílásokon keresztül és keringteti azt a rendszeren át a belső komponensek hűtése érdekében, miután kitereli azt a kivezető szellőzőnyíláson keresztül. További kiegészítő hűtésként pedig egy kifejezetten erre a célra tervezett hűtőcső vonja el a hőt a processzortól. 

ASUS asztali megoldások – A legtöbbször ajánlott asztali márka Windows platformhoz

Innováció, tervezés és megbízhatóság, minden ASUS számítógép szíve. Az ASUS négy éve folyamatosan nyeri el a PCMag.com Readers' Choice díját az asztali gépeiért, a konkurencia előtt áll az általános megelégedettség és az ajánlások mutató terén is. Ez bizonyítja, hogy az ASUS a rivális Windows asztali gép PC típusoknál magasabb fokon szolgáltatja azt, amit a vásárlók megkívánnak. Továbbá százalékosan az ASUS rendelkezett a legkevesebb javításra szoruló egységgel az elmúlt 12 hónapban, ez további bizonyíték a kiváló minőségre és megbízhatóságra.

Vissza