Az ASUS Republic of Gamers a teljes gaming termékcsaládját bemutatta a CES-en

Kütyü Magazin - 2017. január 11.

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) a nyilvánosság elé tárta a teljes gaming termékcsaládját a CES 2017 kiállításon, továbbá bemutatta az első, kifejezetten a gamereknek tervezett ROG routerét, a Rapture GT-AC5300-at. 

A legújabb és legfrissebb kiegészítések között találhatóak laptopok és alaplapok, amelyeket a vadonatúj 7. generációs Intel Core („Kaby Lake”) processzorokkal frissítettünk, ill. azokkal kompatibilisek, s ez kellően demonstrálja a ROG elkötelezettségét az élvonalbeli teljesítmény iránt, illetve megszilárdítja a márka hírnevét, mint a gamer közösség ’Bajnokok választása’ címének büszke tulajdonosát.

A 2017. évi gamer termékcsalád a következőkből áll: GX800VH, G701, G752, GL502, GL702, GL553 és GL753 gamer laptopok, és GT51CH, GD30, G20CI és GR8 II gamer asztali számítógépek. Szintén bemutatjuk a ROG Maximus IX és a ROG Strix alaplapokat és a gamer perifériák széles választékát, beleértve a ROG Strix Magnus gamer mikrofont, a ROG Gladius II, a ROG Strix Evolve, a ROG Strix Impact és az ASUS GX970 gamer egereket.

Gamer router

A ROG Rapture GT-AC5300 az első, kifejezetten játékra tervezett ROG router Tri-band Wi Fi-vel, nyolc portos gigabit-LAN-nal, és a PC-szintű teljesítményre képes, 1,8 GHz-es, négymagos CPU-val a hihetetlenül gyors és rövid válaszidejű hálózatos játékhoz. A GT-AC5300 két ultragyors USB 3.0 porttal is rendelkezik.

Az új router számos innovatív funkció előnyével bír, hogy még könnyebbé, gyorsabbá és zökkenőmentesebbé tegye a gaminget, mint valaha. A gamer eszközök közül a legkiemelkedőbb a Gaming Center, amellyel azonnal áttekinthető válik a gamer hálózat, így a játékosok egy pillantás alatt ellenőrizhetik az internetcsatlakozás aktuális állapotát és stabilitását, mennyi eszköz van online, illetve milyen alkalmazások vagy játékok futnak éppen. A Gaming Center számos, egy kattintással elérhető beállítással segíti a játékosokat hálózatuk könnyű ellenőrzésében, valamint kijelzi a szerver pingsebességét a világ bármely pontjáról streamelt népszerű játék esetében. 

A GT-AC5300 az első gamer router, amely három szintű játékgyorsítást kínál. A nyolc LAN port közül kettő dedikált gaming port, amely előnyben részesíti az adott portokhoz csatlakoztatott eszközök hálózati forgalmát. A router Game Boost funkcióval is rendelkezik, amely két dedikált porttal működik együtt az adatforgalom felgyorsítása céljából, a legjobb hálózati sebességek, illetve az egyes csatlakoztatott gamer eszközök legjobb egyéni sebességeinek elérése érdekében. A játékosok privát hálózatot is felállíthatnak a router és a preferált játékszerverek közötti kapcsolat felgyorsítása céljából.

A Game Intrusion Prevention System (játék behatolás-megelőző rendszer) a Trend Micro technológiára épülő integrált biztonságot kínálja a hálózatok masszív külső védelme érdekében. Ez a Game IPS lehetővé teszi az asztali számítógép alapú antivírus és tűzfal szoftver ideiglenes leállítását a játékmenetek idejére, felszabadítva a CPU teljesítményt a gyorsabb játék érdekében, illetve megakadályozva a játékforgalom legitim akadozását.

Gamer laptopok

A ROG 2017. évi gamer notebookjai képviselik az Intel 7. generációs („Kaby Lake”) modelljeinek forradalmát: a GX800VH, G701, G752, GL502, GL702, GL553 és GL753 verziók már mind elérhetőek a legújabb Intel Core processzorral.

A GX800VH szembeszáll a hagyományokkal a játék forradalmasítása érdekében az egyedi Hydro Overclocking folyadékhűtéses rendszerével az extrém túlhúzáshoz, valamint az NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus kártyával a két kártyás SLI-hez az erőteljes asztali számítógép szintű teljesítmény érdekében.

A GX800VH egyúttal a világ első gamer laptopja, amely 18 hüvelyk méretű panellel és NVIDIA G-SYNC technológiával rendelkezik a valódi 4K UHD felbontású gaming élmények érdekében. A MechTAG mechanikus billentyűzet anti-ghosting és 30-gombos egyszerre nyomásos technológiával, továbbá mindegyik billentyűnél testre szabható ROG Aura RGB LED effektusokkal is fel van szerelve.

G752 a legyőzhetetlen teljesítményre született a szorzózármentes Intel Core i7 processzorával és a VR-képes NVIDIA GeForce GTX 1070 GPU-jával. A G752 nagy sebességű DDR4 DRAM-ja 2800 MHz-en üzemel. A HyperDrive RAID 0, a legújabb NVM Express (NVMe) és PCI Express (PCIe) technológiákat vonultatja fel a lenyűgöző tárolási sebesség érdekében, a ROG-exkluzív 3D Vapor Chamber a hatékony és hatásos hűtéshez, és az akár 7 °C-kal hidegebb GPU hőmérsékletek érdekében került a gépbe, valamint egy 120 Hz-es panel is a repertoár része az NVIDIA G-SYNC technológiával együtt. A világ első háttérvilágítású, 30-gombos egyszerre nyomásos technológiával rendelkező anti-ghosting billentyűzete teszi teljessé a G752 főbb jellemzőinek sorát.

A G701-et a szorzózármentes Intel Core i7 processzorával és a VR-képes NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU-jával legyőzhetetlen sebességűre és páratlan teljesítményűre terveztük.  A G701 2800 MHz-ig túlhúzott DDR4 DRAM-mal, HyperDrive RAID 0, NVMe és PCIe technológiákkal büszkélkedhet a hihetetlen tárolási sebesség érdekében, valamint emellett egy 120 Hz-es, NVIDIA G-SYNC technológiával ellátott panellel is rendelkezik. A G701 prémium minőségű Bio-Armor (bio-páncél) dizájnnal és új ROG Armor Titanium (titán páncél) és Plasma Copper (réz plazma) színsémákkal kapható.

A GL502 és a GL702 kompakt és könnyű, páratlan teljesítményt kínáló gamer laptopok akár 7. generációs Intel processzorokkal, VR-képes NVIDIA GeForce GTX1070/1060 GPU-kkal, 120 Hz-es NVIDIA G-SYNC panelekkel, és háttérvilágítású, 30-gombos egyszerre nyomásos technológiával rendelkező anti-ghosting billentyűzettel. Mindkét laptop ROG Mist Black (füstfekete) és Neon Orange (neon narancs), illetve ROG Armor Titanium (titán páncél) és Plasma Copper (réz plazma) színsémákban érhető el.

 

A GL553 és a GL753 egyaránt erőteljes gaming teljesítményt biztosítanak a 7. generációs Intel Core i7 processzorral és az NVIDIA GeForce GTX 1050Ti/1050 grafikus kártyákkal. A GL553 gamer billentyűzete ASUS Aura vezérlésű, négy különböző világítási területtel a hihetetlen játékélményekért a sötétben, továbbá 30-gombos egyszerre nyomásos technológiával és 2,5 mm-es billentyűúttal is rendelkezik. A Cooling Overboost funkció állítható ventilátor sebességeket kínál a testre szabható vezérléshez és a jobb rendszerstabilitáshoz.

Gamer asztali számítógépek

A GT51CH egy különösen erőteljes gamer asztali számítógép 4,8 GHz-re túlhúzott Intel Core i7-7700K processzorral, NVIDIA GeForce GTX 1080 kétkártyás SLI grafikus rendszerrel, és 64 GB DDR4 2800 MHz memóriával, hogy a gamerek a legújabb játékokat hajmeresztő teljesítménnyel és gyönyörű, akadozásmentes 4K UHD vizuális élmények kíséretében élvezhessék. Az Exclusive Aegis III három fokozatú overclocking technológia könnyű és biztonságos CPU, GPU, és memória túlhúzást tesz lehetővé a még jobb játék élmény érdekében, valamint segítségével valós időben figyelhető a rendszer állapota.

A ROG GT51CH dinamikus ASUS Aura megvilágítási effektusokkal rendelkezik a központi levegőbeáramlásnál és az alaplapra szerelt LED-eknél. A gamerek testre szabhatják az Aura technológiát az aktuálisan játszott játék érzését tükröző különböző megvilágítási színekkel és effektusokkal vagy a saját egyedi stílusuk kifejezése céljából. A ROG GT51CH modell ESS SABRE fejhallgató digitális-analóg átalakítóval (DAC) és erősítővel is rendelkezik, amely 32-bit/384 kHz hangkimenet leadására képes a magával ragadó, erőteljes és határozott basszussal dúsított dinamikus hang és a zajcsökkentés érdekében hihetetlen, játékon belüli hangzást eredményezve.

A GT51CH kibővíthetőséget és gyors csatlakoztathatóságot is kínál az M.2 PCIe 3.0 x 4 (RAID 0) támogatással, valamint egy előlapi, 2. generációs USB 3.1 Type-C porttal, valamint Quick Charge (3A/5V) technológiával felkészülten várja a modern külső perifériákat. 

A G20CI egy megtévesztően erőteljes, kisméretű (SFF) gamer asztali számítógép egy kompakt 9,5 literes gépházban. A G20CI akár a legújabb, 7. generációs Intel Core i7-7700 3,6 GHz-es processzorral, akár NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus kártyával és 8 GB GDDR5 VRAM-mal is felszerelhető az extrém gaming teljesítmény és a kivételes, játékon belüli vizuális élmények érdekében. Teljes körű Microsoft DirectX 12 támogatás is jár hozzá. A G20CI nem csak nagy teljesítményű, de a Whisper Quiet technológiának köszönhetően 22 dB-en jár üresjáraton, és hatékony hőkezelési rendszere van, amely két belső ventilátort és rézcsöveket is magában foglal a hő elvezetésére.

A ROG G20CI számos játék-központú funkcióval rendelkezik, beleértve a következőket: ASUS Aura LED effektusok a készülékház három zónájában, ESS SABRE Hi-Fi audio fejhallgató DAC-val és erősítővel a hihetetlen audiofil hangzásért, Sonic Suite a legjobb gaming audioélményekért kiegészítve a továbbfejlesztett zajszűréssel a kristálytiszta játék közbeni kommunikációért, ROG GameFirst IV a lagmentes játékmenethez és más ROG-exkluzív gamer szoftverhez. Hátlapján egy új 2. generációs, reverzibilis Type-C csatlakozóval ellátott USB 3.1 port is található.

A GD30 vadonatúj külalakot kapott: egyedi, testre szabható dizájn felcserélhető fekete-fehér elülső panelekkel, hogy a gamerek szabadon kialakíthassák stílusukat. Akár 7. generációs Intel Core i7 processzor és NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus kártya is üzemelhet a vázon belül, továbbá - természetesen - rendelkezik ezen összes „tűzerőhöz” szükséges hűtési teljesítménnyel. Az ASUS mérnökei egy intelligens hőmegoldást alkottak meg a rendszer hatékony hűtéséhez nagy elülső és alsó oldali levegőbemenetekkel a nagyobb légáramlás és a hatékonyabb hűtés biztosításához. A legújabb ASUS Aegis III szoftver lehetővé teszi a gamerek számára a rendszer teljesítményének ellenőrzését, illetve egyéb rendszerparaméterek hangolását és vezérlését. Az összes új ASUS gamer asztali gép alaplapja fel van szerelve az Aura RGB megvilágítással, amely több milliónyi színt és számos effektust képes megjeleníteni, egyedi stílust kölcsönözve a gamerek rendszereinek.

A GR8 II a legkisebb, VR-hez megalkotott gamer PC, és kategóriájában a legfejlettebb grafikus kártyájával rendelkezik — teljes körű teljesítményt kínál az asztali számítógép szintű, ASUS által testre szabott NVIDIA GeForce 1060 GPU-val, a 7. generációs Intel Core i7 processzorral, és a 32 GB DDR4 memóriával. A PC egy kisméretű, négy literes készülékházban kapott helyet, és Aura Sync technológiával rendelkezik a lenyűgöző RGB fényhatások érdekében, amelyek számos ROG perifériával, valamint 10 különböző effektussal szinkronizálhatóak. A GR8 II-t szédületesen gyors M.2 PCIe SSD-kkel és egy 2,5 hüvelyk méretű SSD/HDD tárhellyel szereltük fel, amelyek felgyorsítják a betöltési sebességeket és nagy játéktár kezelésére képesek. A kettő VR-kompatibilis HDMI port lehetővé teszi a VR-headset és a gamer kijelző egyidejű csatlakoztatását. A ROG GR8 II egy speciálisan hangolt hűtési rendszerrel rendelkezik, optimalizált légáramlási dizájnnal, réz hőcsövekkel és kettős ventilátorokkal a rendszerben lévő hő kifúvatására. A processzor és a grafikus kártya ügyesen megtervezett szellőzőnyílásai és dedikált kamrái biztosítják a megfelelő mennyiségű légáramlást mindegyik komponenshez, hogy stabil teljesítményt nyújtson a számodra a non-stop gaming maratonok során. A GR8 II elismert audio teljesítménnyel rendelkezik a ROG SupremeFX, a Sonic Studio III és a Sonic Radar III szoftvereknek köszönhetően.

Gamer alaplapok

A legújabb Intel Z270 chipset alapján és az új extrém teljesítményű, 7. generációs Intel Core („Kaby Lake”) processzorokra felkészülve, a ROG és ROG Strix gamer alaplapokat világelső innovációkkal és ROG exkluzív technológiákkal láttuk el, hogy minden gamer számára lenyűgöző teljesítményt nyújtson. A ROG termékcsaládba tartozik az Extreme, amelyet újraterveztek a vízhűtéses technológia rajongóinak és azoknak a gamereknek, akik élvonalbeli fejlesztéseket követelnek; a Formula a teljesítmény-éhes gamereknek és a moddereknek, akik ki akarják próbálni a testre szabott vízhűtést; és a Hero a kiemelkedő szintű játékhoz, minden nap. Az új verziók közé tartozik a Code, egy stílusos alaplap a mod-okat kedvelők számára, valamint az Apex, egy felső kategóriás teljesítményorientált alaplap az overclockereknek és a gaming szerelmeseinek.

Bejelentettük a vadonatúj ROG Strix alaplap termékcsaládot is, amelyet úgy terveztünk meg, hogy minden gamer megtalálja a neki tetszőt. A paletta része a ROG Strix Z270E Gaming, ROG Strix Z270F Gaming, ROG Strix Z270H Gaming ATX alaplapok, mATX ROG Strix Z270G Gaming és mini-TX ROG Strix Z270I Gaming. A kardvágások által inspirált egyedi, sarkos minták feltűnő vizuális dizájnt kölcsönöznek a ROG Strix sorozatnak, és a gyémántmetszett, fémes csillogású, több színben tükröződő ROG logó pedig büszkén jelzi a gamer életérzést A ROG Strix Z270 gamer alaplapok vegyítik a merész esztétikai megoldásokat, a prémium teljesítményt és a hihetetlen SupremeFX audiot a páratlan gaming élmények és stílus érdekében. 

Ehhez a generációhoz a ROG felvonultatja az Aura Sync technológiát, amely a világ első alaplap vezérlésű, szinkronizált RGB megvilágítása, és bevezeti a 3D nyomtatással kompatibilis kiviteleket — megnyitva a személyreszabhatóság és testreszabás egy új korszakát. 

Gamer perifériák

A ROG Strix Magnus egy teljesen új gamer mikrofon három stúdió-minőségű kondenzátorral a nagyobb tisztaság és érzékenység érdekében — és ez egyben a ROG legelső mikrofonja is. A streamereknek és a lelkes gamereknek tervezett Strix Magnus kompakt és stílusos is, valamint az iparág első gamer mikrofonja, amely környezeti zaj csökkentést (ENC) és testre szabható Aura RGB megvilágítási effektusokat is nyújt. Ez az új gamer mikrofon egy kiegészítő porttal is rendelkezik, amely hangszer vagy okostelefon által lejátszott hangot képes felvenni és egy kiegészítő USB hub segítségével pedig további eszközöket lehet hozzá csatlakoztatni.

A ROG Gladius II az FPS játékokra optimalizált optikai gamer egér testre szabható az Aura Sync RGB megvilágítással és a tartós, 50 millió kattintásra tervezett Omron nyomógombokkal. Az exkluzív easy-swap foglalat dizájnnal a ROG Gladius II megadja a gamereknek a szabadságot a kattintási keménység testreszabására és az egér élettartamának kibővítésére. Gladius II rendelkezik egy hagyományos DPI gombbal, amellyel az érzékenységet lehet vezérelni, valamint egy hüvelykujjal kapcsolható DPI gombbal, amely a gyors és azonnali váltást teszi lehetővé.

A ROG Strix Evolve egy változtatható kivitelű innovatív egér Aura Sync RGB megvilágítással. Könnyen cserélhető felső borítások négy különböző ergonomikus dizájnt tesznek lehetővé, amely által az egér mind a bal-, mind pedig a jobbkezes gamereknek kényelmes használatot biztosít. A tartós, 50 millió kattintásos Omron nyomógombok biztosítják, hogy az egér leginkább használt részei (az egérgombok) megbízhatóan ellenálljanak az extra kattintásoknak.

A ROG Strix Impact egy könnyű, ergonómiai kivitelezésű kétkezes egér, amelyet a maratoni hosszúságú MOBA játékmenetek alatti maximális kényelemre terveztünk. Az Aura Sync RGB megvilágítás személyes testreszabhatóságot kínál, a tartós, 50 millió kattintásos Omron nyomógombok pedig hosszú ideig megbízható kattintásokat tesznek lehetővé. A ROG Strix Impact kétszintű DPI gombbal is fel van szerelve az on-the-fly DPI váltáshoz, egy jelzőfény pedig az aktuális szintbeállítást mutatja.

A GX970 egy vezetékes gamer egér leválasztható oldalsó panellel az egyes játékhelyezetekre optimalizálható gombkiosztás céljából. A szabvány oldalsó panel két hüvelykujj gombbal rendelkezik, amelyek ideálisak a könnyedebb játékhoz és az általános számítógép-használathoz. Ez a panel a beépített 10-gombos hüvelykujj panellel kapcsolható, amely kiváló az intenzív játék közbeni gyors parancskiadáshoz. A GX970 alaplapi memóriával és intuitív társszoftverrel is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a gamereknek akár három különböző profil létrehozását és eltárolását az optimális teljesítmény eléréséhez 3 különböző típusú játékban. Ezenkívül a beállítható követési sebesség 50 és 12.000 DPI között értékre állítható, egy testre szabható súlyrendszer pedig lehetővé teszi a gamerek számára az egér tömegének módosítását a személyes preferenciáik alapján.

Gamer kiegészítők

Az úton lévő gamereknek tervezett Shuttle 3 Backpack a ROG harmadik generációs hordozótáskája, amely legfeljebb 18 hüvelyk méretű kijelzővel rendelkező laptopok tárolására alkalmas. Bőséges belső tárolási helyet és beépített, gyorsan kihúzható laptop zsebet tartalmaz, amelyből pillanatok alatt elővehető a gép. A Shuttle 3 egy könnyen elérhető zsebet is tartalmaz a mobiltelefonokhoz, illetve egy speciális biztonsági rekeszt az egyéb fontos eszközöknek.

A ROG Premium hátizsák aszimmetrikus, moduláris dizájnnal, belső felfüggesztési rendszerrel és jól kipárnázott rekeszekkel rendelkezik, amely nagyfokú védelmet nyújt, és megóvja a prémium hátizsák tartalmát a mindennapi ütődésektől és lökésektől. A tartós külseje vízálló poliuretánból készült, hogy védelmet nyújtson a környezeti hatások ellen.

Vissza