A Telenor Hello Data első 30 napja

Kütyü Magazin - 2017. június 19.

2017. május 15-én vált elérhetővé a Telenor Hello Data tarifacsomag, amely belföldön korlátlan mobilinternet elérést kínál okostelefonra. A négyféle hang- és kétféle SMS-opcióval választható, akár minden eleméből korlátlan mennyiséget biztosító csomag első 30 napjáról számol be a szolgáltató.

A Telenor Hello Data az első okostelefonra optimalizált számlás tarifacsomag, amely hűségszerződés nélkül is korlátlan mobilinternet-elérést biztosít a Telenor hálózatán. A korlátlan mobilinternet szabadsága mellett különböző mennyiségű beszédperc- és SMS-mennyiséget választhatnak a Telenor ügyfelei; a legnagyobb csomagban mindhárom elemet (mobilinternet, hanghívás, SMS) korlátlanul élvezhetik, június 15. óta pedig a két nagyobb tarifacsomag díjmentesen magában foglalja a Telenor online tévészolgáltatásához, a MyTV-hez is a hozzáférést. A Telenor Hello Data az EU-n belül is bőséges nethozzáférést kínál: díjcsomagtól függően 5, 7, 11 vagy 14 GB havi keretet biztosít.

 

Kik, hol, mire – na és mennyit használja az új tarifát?

A korlátlan mobilinternet lehetőségére a felhasznált adatmennyiség alapján elsősorban a budapesti közönség csapott le; a fővárost Győr, Siófok és Kecskemét követi. Az első 30 napban a belépő szintű, Telenor Hello Data Start csomag volt a legnépszerűbb, amely 5990 Ft-ért kínál korlátlan mobilinternetet és 50 perc beszélgetést, azaz a főleg az online szolgáltatások szerelmesei éltek a korlátlanság lehetőségével. A nagyobb csomagok közül a legnagyobb, 19 990 Ft-ért teljes (mobilinternet, hanghívás, SMS) korlátlanságot kínáló Telenor Hello Data Premium opciót 35%-kal többen választották, mint az eggyel kisebb tarifatestvérét.

A Telenor Hello Data felhasználói az elmúlt 30 napban a Telenor Hipernet hálózatán 123 terabájt forgalmat generáltak, ami – ha csak erre fordítanánk – több mint 82 000 HD film megtekintésére lenne elegendő a MyTV-n, vagy 12 300 000 zeneszám letöltésére Deezeren vagy Spotify-on. Ha manapság, az online streaming korában valaki mégis CD-re írná ezt az adatmennyiséget, 166 232 korongra lenne szüksége; ezeket a lemezeket egymás mellé téve a Hősök terétől a törökbálinti Telenor székházig 18,2 km-es, összefüggő utat lehetne építeni. A Telenor Hello Data első 30 napjának adatforgalma 85%-ban 4G és 4G+, 15%-ban pedig 3G hálózaton áramlott.

A felhasznált adatmennyiséget tekintetve a Telenor Hello Data első 30 napjában a Youtube és MyTV együttes adatforgalma bizonyult legnépszerűbbnek, ezt követően a fájlcserélők, az általános böngészés és a Facebook használata jelentették az élmezőnyt a felhasználók körében.

 

A Telenor Hello Data-ról mondták

A Telenor folyamatosan méri és igényli az ügyfelek építő visszajelzését. A Telenor Hello Data felhasználói az alábbiakat nyilatkozták a Telenor közösségi média csatornáin:

  • „Most váltottam rá! Csak ajánlani tudom!” – T. Attila., Facebook
  • „Ez nem egy fizetett promóció (sajnos), de le a kalappal!” – „papp..”, Twitter
  • „Nagyon meg szeretném köszönni ezeket az új Hello Data díjcsomagokat! Ez egyszerűen szuper! nem gondoltam volna, hogy meglépik ezt a lépést! Ezer hálám és köszönetem önöknek! 10-ből 11 csillagot adnék erre a díjcsomagra, ha lehetne!” – MyTelenor chat
  • „Most 28-án aktiváltam a Hello Data Start csomagomat és egyre több embertől hallom, hogy a korlátlan net miatt jön majd át hozzátok! Ez kell az embereknek, senki sem szeret korlátok között élni!” – T. István, Facebook
  • „Hát ez a Hello Data király! Én most vettem, stabilan 90 Mbit/sec-el tölt!” – O. Sándor, Facebook

További részletek a Telenor Hello Data tarifáról és a benne elérhető szolgáltatásokról: https://www.telenor.hu/telenor-hello-data

Vissza