Új bővítmények érkeztek a Viberhez

Kütyü Magazin - 2017. június 29.

A Viber bejelentette, hogy 2016 decemberében elindított tartalommegosztó és online vásárlást segítő bővítménycsomagja teljes átalakuláson ment keresztül. Az idei év legfontosabb frissítése a mostani.

Megjelent a legújabb frissítés a Viber üzenetküldő platformhoz. Az új bővítmények segítségével a felhasználók olyan szolgáltatók tartalmaihoz férhetnek hozzá a csevegőablakon belül, mint a YouTube, Spotify, VICE Media, Booking.com és a GIPHY, anélkül, hogy ki kellene lépniük az alkalmazásból.

Az új funkciókkal a Viber világszerte több mint 800 millió felhasználója zökkenőmentesen férhet hozzá különböző külső fejlesztésű tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz a csevegőablakon belül, így kedvenc tartalmait gyorsan, könnyen és az alkalmazás elhagyása nélkül meg tudja osztani.

Mától kezdve a felhasználók privát chat képernyőjük elhagyása nélkül találhatják és oszthatják meg kedvenc videóikat Youtube-ról, zeneszámaikat Spotify-ról, a legjobb szálláshelyeket a Booking.com-ról és hamarosan a legizgalmasabb híreket is a VICE Media-ról. Mindemellett a felhasználók a GIPHY, Guggy és a Getty Images értékes tartalmaival színesíthetik beszélgetéseiket.


A platform egyik legfontosabb újítása a YouTube csevegőbővítmény. A YouTube videóküldés a linkmegosztások egyik legelterjedtebb formája a Viber beszélgetésekben. Mostantól a világ legnagyobb videómegosztó felületének tartalmai közvetlenül a chat képernyőjéről, a beszélgetés elhagyása nélkül válnak hozzáférhetővé. A felhasználók továbbá kereshetnek, megoszthatnak és le is játszhatnak YouTube videókat anélkül, hogy ki kelljen lépniük a Viber alkalmazásból.
 


A páratlan mozgókép funkciók mellett a Viber biztosítja felhasználói számára a zenei felfedezés és megosztás örömét. Az új Spotify csevegőbővítménnyel a felhasználók Viberen keresztül érhetik el kedvenc zeneszámaikat és csupán egy érintéssel meg is oszthatják őket partnereikkel.
 

A legfrissebb hírekről, kultúráról, gasztronómiáról, divatról, zenéről, valamint sportról és szórakoztató elektronikáról a felhasználók könnyedén tájékozódhatnak a VICE csevegőbővítmény segítségével. A világ vezető, kifejezetten fiataloknak szóló médiavállalata a legizgalmasabb tartalmakat hozza el, csupán egy érintéssel. A VICE élen jár a friss és autentikus tartalmak gyártásában, platformtól függetlenül.

A felhasználók utazásaikat is meg tudják szervezni csevegés közben, anélkül, hogy másik alkalmazást kellene elindítaniuk. A Booking.com bővítménnyel a szállásfoglalás véglegesítése előtt válogathatnak és oszthatják meg lehetséges úticéljaikat a beszélgetésben részt vevő társaikkal.  

A globális partnerek mellett a Viber helyi érdekeltségű szolgáltatásokat is indít, többek között Oroszországban, Bulgáriában, Magyarországon és a Fülöp-szigeteken. Az alkalmazásprogramozási felület (API) lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók létrehozhassák saját csevegőbővítményeiket, amelyek tovább gazdagíthatják a felhasználók beszélgetéseit.

A Viber új csevegőbővítményei fokozatosan válnak elérhetővé az elkövetkező napokban. A Viber alkalmazás Google Androidra és Apple iOS-re is letölthető. 

Vissza