A technológia felforgatja a pénzügyeidet

Kütyü Magazin - 2018. február 14.

A technika fejlődése éppen most alakítja át gyökeresen mindazt, amit eddig a pénzügyeinkről tudtunk. 2018 több szempontból is vízválasztó: nagy változások jönnek. A Bank360 pénzügyi portál szakértői összefoglalták, mire számíthatunk a digitális pénzügyek világában. 

Megjöttek a bankok versenytársai

Az egyik leglátványosabb váltást a PSD2, az unió módosított irányelve hozza, ami előírja a pénzintézeteknek, hogy – az ügyfelek engedélyével – engedjenek hozzáférést az adatokhoz a kicsi, innovatív cégeknek. Ezzel beindulhat a piaci verseny és árcsökkenést hozhat a a felhasználóknak.

Téged védenek

Az átláthatóbb pénzügyi rendszerért folyó törekvések gyümölcsei idén érnek be. Több uniós irányelv, mint a már említett PSD2 vagy MiFID2 is a fogyasztók védelméért, a transzparenciáért és biztonságos pénzhasználatért született meg. És ezekkel a  jogi fejlődés még korántsem ért véget!

Nagyobb tudatosság

A megfelelő döntésekhez új eszközöket is kapnak a felhasználók: az elérhető adatok segítségével ma már személyre szabottan kereshetjük meg a legjobb pénzügyi termékeket. Egy 1 millió forintos személyi kölcsön esetén 2 ajánlat kamatozása és díjai között akár 260 000 forintos különbség is lehet. Ma már néhány kattintással böngészhetünk a legjobb ajánlatok között és az online hiteligénylés is elérhetővé vált.

Robotok kezében a pénzed

Hamarosan hazánkban is elérhetővé válhatnak az úgynevezett robottanácsadók. Portfóliómenedzserek helyett a mesterséges intelligencia és az algoritmusok kezelhetik majd a befektetéseinket, amelyek a piaci körülményekre gyorsan reagálva keresnek pénzt nekünk.

A mobilod a pénztárcád!

Eddig még csak néhány hazai bank rukkolt elő mobiltárcával, de valószínűleg idén egyre többen csatlakoznak majd. Egyre több helyen tudunk terminálon keresztül, egy érintéssel fizetni, így lesz egyre elterjedtebb a készpénzmentes élet.


Az idei év változásai előrejelzik: az elkövetkező évtizedekben át fog alakulni a pénzről való gondolkodásunk.

 

Vissza