A Huawei bemutatta P20 és P20 Pro okostelefonjait

Kütyü Magazin - 2018. március 27.

A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta legújabb zászlóshajó termékeit, a P20-at és a P20 Pro-t. A széria nagyobbik tagja a világ első okostelefonja, amelyet tripla – egy 40 MP-es színes, 20 MP-es monokróm és egy 8 MP-es teleobjektív lencséből álló – Leica hátlapi kamerával szereltek fel. 

A P20 Pro új Leica lencséi háromszoros optikai és akár ötszörös hybrid nagyításra képesek, így a távoli képek készítésében is újszerű élményt nyújtanak. A készülékek számos új, a mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt funkciót kaptak: az AI segíti többek közt a környezetnek és a fotózott tárgyaknak megfelelő fény- és színbeállítások kiválasztását, előre megjósolja a mozgó fotócélpontok útját, az intelligens képstabilizátor (AIS) pedig nem engedi bemozdulni a képet – így állvány nélkül is tökéletes képek készíthetők. Az 5,8 hüvelykes P20 és a 6,1 hüvelykes P20 Pro már vezeték nélküli fejhallgatóval, a Huawei FreeBuds-szal is elérhetők lesznek.  

A Huawei Fogyasztói Üzletága idén Párizsban, egy exkluzív sajtóeseményen mutatta be a P sorozat legújabb okostelefonjait, a P20-at és a P20 Pro-t. A vállalat az új zászlóshajó termékek fejlesztésénél azt tartotta szem előtt, hogy olyan készüléket adjon a felhasználók kezébe, amellyel bárki profi fotósnak érezheti magát.  „A P sorozat kreativitást inspirál és szenvedélyt teremt a fotózás iránt szerte a világon”, mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztó Üzletágának vezetője. „A P20 Pro három kamerájával, a mesterséges intelligencia erőteljes fejlesztésével és lenyűgöző színeivel a P20 sorozat szépséget és fényt tükröz. A Huawei P20 és P20 Pro segítségével minden felhasználó megörökítheti és megoszthatja az őket körülvevő világ gyönyörűségét.”

A piacon egyedülálló felbontás és fényérzékenység

A Huawei P20 Pro tripla hátlapi Leica kamerája a modern okostelefonok közül a legmagasabb pixelszámmal rendelkezik – konfigurációja egy 40MP RGB szenzorból, egy 20MP monokróm szenzorból, valamint egy 8MP telefotó lencséből áll. A készülék új Leica (VARIO-SUMMILUX) lencséje háromszoros optikai zoom segítségével akár ötszörös hybrid zoomra is képes, így a távoli fényképek készítésében is új élményt nyújt. A P20 Pro továbbá az okostelefon-piac legfényérzékenyebb készüléke, képes akár az ISO 102400 érték elérésére, így alacsony fényviszonyok között is garantálja a kiváló képek készítését. A P20 Pro tökéletes minőségben örökíti meg a legapróbb részleteket is, köszönhetően a F/1.8, f/1.6, valamint f/2.4 széles rekeszidejű lencséinek. Mindezek mellett pedig mindkét új csúcskészülékkel szuperlassú 960 fps videófelvételek készíthetők. 

3D hatású szelfik

Az új P széria kisebbik tagjának, a P20-nak hátlapján két új Leica kamera – egy 12 MP-es színes és egy 20 MP-es monokróm szenzor – található, melyek segítik a készüléket a fényképezésben gyengébb fényviszonyok között is. A kamera 1,5 mikrométer pixelméretű fotók készítésére, és kétszeres hybrid zoom-olásra képes. Mindkét készüléket továbbá egy 24 megapixeles előlapi kamerával szerelte fel a gyártó. A kiváló minőségű szelfik készítését a mesterséges intelligencia által támogatott szépítő (AI beuatification), valamint a 3D portré megvilágítási mód is támogatja – segítségükkel természetes bőrtónusú, az arc legapróbb, finom kontúrjait is kiemelő, valódi 3D fényhatású portrék készíthetők. 

Mesteri fotózás a mesterséges intelligenciával

A P20 sorozat mindkét tagjának motorja a Kirin 970 processzor és neurális számítási egysége (Neural Network Processing Unit – NPU), amely a mesterséges intelligencia (AI) képességeit hozza el a felhasználók kezébe. A minél jobb minőségű képek készítését az AI a P20-ban és a P20 Pro-ban is többféle, újszerű módon is támogatja. Az AI-nak köszönhetően a készülék kamerája 19 különböző helyzetet és tárgyat képes felismerni, és az az adott helyzetnek vagy tárgynak megfelelő – például ha a felhasználó kék eget, tengerpartot, kutyát vagy személyt fényképez –, legoptimálisabb fényhatásokat automatikusan be is állítja. Új funkció továbbá az „AI Kompozíció” mód is (AI-Assisted Composition), amely intelligens javaslatokkal segíti csoport- és tájképek készítését. 

A Huawei kamerarendszerében emellett új elemként jelenik meg a 4D prediktív fókusz. Ebben a beállításban a kamera megjósolja a mozgó tárgyak útját, és minden részletüket megörökíti a mozgás során. A Huawei AIS (AI Image Stabilization) használatával pedig még állványra sem lesz szükség, a technológiának köszönhetően ugyanis a készüléket kézben tartva is lehet kiváló éjszakai képeket készíteni. A mesterséges intelligencia továbbá nemcsak segíti a fotózásban a felhasználót, hanem automatikusan értékeli is az elkészített képeket. A legjobban sikerült fotókat a telefon kiemeli egy AI galériába, továbbá több mint 100 megjelölést biztosít a könnyű csoportosítás és böngészés érdekében.

Erős akkumulátor és biztonságos gyorstöltés

A Huawei P20 és P20 Pro-ba EMUI 8.1 felhasználói felület került, amely a Kirin 970 processzorral együtt garantálja nagy teljesítményt és a problémamentes felhasználói élményt. Az AI segítségével teljesen személyre szabható EMUI 8.1 olyan funkciókat tartalmaz, mint a Huawei Share 2.0, mely lehetővé teszi az azonnali fájlmegosztást más készülékekkel, például PC-kkel. A Smart Screen funkció pedig két alkalmazás egyidejű futtatását is biztosítja intelligens osztott képernyő használatával. A P20 sorozat tagjai – a TÜV által tanúsított – SuperCharge gyorstöltési technológiával érkeznek: a P20 Pro 4000 mAh-es, a P20 pedig 3400 mAh-es akkumulátorral. A készülékek mesterséges intelligencia által vezérelt akkumulátor-kezelő rendszere intelligensen csoportosítja a forrásokat az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében.  

A kialakítást a fény inspirálta

A készülékek új generációs Huawei 2.0 FullView kijelzője (5.8 hüvelyk a P20, 6.1 hüvelyk a P20 Pro esetében) ultravékony kávával és lenyűgöző kijelző-készüléktest aránnyal érkezik. A P20 éjfekete, holdfény kék, aranyló rózsaszín, míg a P20 Pro éjfekete, holdfény kék, alkonyat lila színekben lesz elérhető. Az exkluzív kialakításnak köszönhetően az alkonyat lila verzió felületére érkező fény visszaverődik, és fokozatos színváltozást eredményez. 

Vezeték nélküli fejhallgatót is bemutatott a Huawei 

A P20 sorozat termékein kívül a Huawei három új hangkiegészítőt is bejelentett. A Huawei FreeBuds-ot, amely a vállalat első vezeték nélküli fülhallgatója. Továbbá a Huawei Active Noise Cancelling Earphone 3-at és a Huawei DAC Headphone Amplifier-t. A P20 készülékek egyébként a legjobb, 990 kps sávszélességet és Bluetooth hangminőséget képesek biztosítani, mely támogatja a Hi-res hangfájlokat.

A készülékek Magyarországon március végétől lesznek elérhetőek. Hazánkba a P20 4GB RAM + 128 GB ROM, a P20 Pro 6GB RAM + 128 GB ROM tárhellyel érkezik.

Vissza