A WIWE országos prevenciós kampányai

Kütyü Magazin - 2018. április 18.

A Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziója számos programmal és kampánnyal hívja fel a figyelmet a szívbetegségek megelőzésének lehetőségére és fontosságára országszerte.

Az okos eszközök és az e-health applikációk által kínált egyedülálló prevenciós és egészség promóciós lehetőségek kihasználására ösztönzi a lakosságot az egri Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziójának több szálon futó, éves programsorozata. Ennek legkiemelkedőbb eleme a Magyarország Átfogó Szűrőprogramja „Megelőzés Éve 2018-19” keretében kínált ingyenes EKG szűrés, mellyel a stroke, ritmuszavarok és a hirtelen szívhalál kockázatának korai felismerését igyekeznek biztosítani. A szűrőprogram keretében eddig 25 helyszínen több, mint 3000 fő szűrése zajlott már le és további körülbelül 22000 fő ellenőrzése van tervben. A program az EKG szűrés mellett még további 36 féle vizsgálatot kínál a lakosságnak.

A WIWE részt vesz az április 24-27 között Egerben megrendezésre kerülő Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszusán is, valamint április 24-25-én a Szűrőprogram keretében ingyenes lakossági szűrést is ajánl a Hotel Flóra területén.

Jelentős lépés volt a hazai kardiológia digitális fejlesztésében a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. és a Magyar Kardiológusok Társasága által meghirdetett pályázat, melynek keretében május 10-12 között az MKT idei Tudományos Kongresszusán átadásra kerül a nyertes kardiológiai szakrendelések, ambulanciák számára 60 darab WIWE készülék. A Balatonfüreden tartandó rendezvény során a WIWE munkatársai felkészítik a nyertes intézmények szakembereit a mobil EKG használatára.

Egy országos telemedicina rendszerbe való bekapcsolódáson is dolgoznak a WIWE fejlesztői, melynek jelentőségét jelzik a következő számok: 300 orvos (250 háziorvos és 50 szakorvos) és 15.000 páciens bevonásával zajlik majd a program, mely több betegségcsoport ellátását célozza, ezek között kiemelt fókuszt kap a stroke kockázatát ötszörösére növelő ritmuszavar, a pitvarfibrilláció.

A WIWE online kampányokkal is igyekszik felhívni a figyelmet a megelőzés es egészség-promóció fontosságára. „Várjuk az Ön sikertörténetét!” és „Aki mér, az nyer!” elnevezésű kampányaik sikeréből világos, hogy egyre többen élnek a könnyen használható mobil EKG nyújtotta önellenőrzéssel és ennek hírét továbbadják családi és baráti körben is. Számos esetben a WIWE segített addig ismeretlen betegségekre felhívni a figyelmet, illetve a tünetek során rögzített EKG felvétel segítségével a diagnózis felállításában, vagy segített visszafordítani a romló tendenciákat egészséges életmóddal.

Az országos szűrőprogram helyszíneiről a mellékelt linkek tájékozódhatnak: http://egeszsegprogram.eu/index.php?page=2

Vissza