Az AOC új, belépő szintű ívelt monitorokkal bővíti gaming termékskáláját

Kütyü Magazin - 2018. június 14.

A képernyő-specialista AOC bemutatja a G1 sorozatot, amely három tagból, a C24G1, C27G1 és a C32G1 modellből áll, melyek képernyőméretei 23,6 hüvelyk (59,94 cm), 27 hüvelyk (68,58 cm) és 31,5 hüvelyk (80,01 cm). 

A piros színhangsúlyos tervezés és az erőteljes ív (1500R - 1800R) kiemelkedő és magával ragadó játékélményt biztosítanak. Ez az új sorozat VA panelekkel rendelkezik és támogatja a Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontást. Ezek a kompetitív játékosok számára kifejlesztett monitorok magas kontraszttal, mély fekete és élénk színekkel rendelkező képet nyújtanak 144 Hz-es frissítési ráta, 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time) válaszidő és 178°/178° széles látószögek mellett. A lehető legzökkenőmentesebb játékélmény érdekében ezek a monitorok AMD FreeSync támogatással rendelkeznek, amely kiküszöböli a kép szakadozását és akadozását, a Low Input Lag mód biztosítja a lehető leggyorsabb vizuális visszacsatolást, a AOC Game Color mód pedig használat közben állítja be a kép telítettségét és részletgazdagságát, továbbá a teljesen új „Dial Point“ célkereszt beállítási funkció segítséget nyújt a még pontosabb célzásban az FPS játékok során.

 

Az AOC all-inclusive gaming kijelzője, a C24G1:
Íveltség (1500R), 144 Hz, 1 ms, Low Input Lag, FreeSync és ergonomikus állvány

A játékosoknak nem kell többé kompromisszumot kötniük az elegáns dizájn, a gyors panelek, a pontos színek és a nagyobb képélményt nyújtó képernyőgörbület között. Az AOC új G1 sorozata mindezeket a dizájn és funkcionális elemeket ötvözi. 

A G1 sorozat teljesen új formatervezési nyelvet használ. Az összes modell elegáns, 3-oldalon keret nélküli dizájnnal rendelkezik, amely igen kompakt megjelenést biztosít és zökkenőmentesen összeállítható fantasztikus képélményt nyújtó többmonitoros harci állomásokká. Az új sorozat két monitora (C24G1 és C27G1) el van látva 130 mm-es magasság beállítási lehetőséggel és -35°/+35° elforgatási szöggel rendelkező ergonomikus lábazattal, így a játékosok mindig be tudják állítani optimális megtekintési helyzetüket. Az igen kicsi - 1500R (a C24G1 modellnél) és 1800R (a C27G1 és a C32G1 modellnél) - görbületi sugárnak köszönhetően a felhasználó úgy érezheti hogy rabul ejti a virtuális világ és teljesen elmerül benne.

Mind a három modell el van látva az AMD FreeSync technológiájával, amely úgy szinkronizálja a grafikus processzor és a monitor működését, hogy a képkockák kész állapotukban jelennek meg, csökkentve ezáltal az input lag-et és a V-Sync által okozott akadozást, vagy a nem összepárosított képkockák miatti szakadozást. A 144 Hz frissítési ráta és az 1 ms válaszidő (igény szerint állítható 1 ms MPRT vagy 4 ms GtG) drasztikusan csökkenti az észlelhető mozgási elmosódásokat ezáltal biztosítja a „kapcsolatban“ érzést a játékokban. A G1 sorozat igen alacsony input lag-el rendelkezik, amely azt jelenti, hogy a felhasználó művelete a beviteli készüléken a monitor belső jelfeldolgozása által okozott érzékelhető késés nélkül alakul át vizuális visszacsatolássá.

A monitorok egy másik egyedülálló funkciója az AOC Game Color, amellyel a felhasználó módosíthatja a színtelítettséget a jobb szürkeárnyalatok és kép részletgazdagsága érdekében. Amellett, hogy a felhasználók teljesen személyre szabhatják a színeket, a pixelek túltelítését és számos egyéb kisebb beállítást és elmenthetik ezeket három különböző Gamer előbeállításba, a G1 játékmód beállításai előre definiált FPS, Racing, RTS módokkal is rendelkeznek az eltérő játéktípusokhoz. 

A veterán játékosok még emlékeznek azokra az időkre, amikor filctollal, vagy matricával jelölték meg a középpontot. Ez a funkció most már benne van a monitorban, az AOC „Dial Point“ beállítási funkciója célkeresztet helyez el a monitoron, így az FPS játékosok jobban és egyszerűbben tudnak célozni.

A G1 sorozat VA paneljei egyesítik a TN és az IPS panelek legkedvezőbb tulajdonságait és továbbfejlesztik ezeket. A G1 sorozat tagjainak látószöge megegyezik a hagyományos IPS panelekével (178/178), a 144 Hz-es frissítést és az 1 ms-os válaszidőt pedig a TN panelektől kapta, így sokkal jobb színpontossággal és látószöggel rendelkezik. Sőt, a VA panel mindkettőnél 2-3-szor nagyobb kontrasztra képes. 

Gazdag csatlakoztathatóságával, amely tartalmaz 2 x HDMI, DisplayPort és VGA csatlakozót régebbi források számára, és fejhallgató kimenetet, a G1 sorozat minden igénynek megfelel. 

Az AOC G1 sorozata játékkal töltött hosszú órákat tesz lehetővé; az AOC Low Blue Mode funkciója csökkenti a káros kék hullámhossz arányát, míg az AOC Flicker-Free technológiája PWM (impulzus szélesség moduláció) helyett DC-vel (egyenáram) szabályozza a háttérvilágítást. 

A 23,6 hüvelykes ívelt C24G1 modell és a 27 hüvelykes ívelt C27G1 modell 2018. júliusától lesz megvásárolható a szaküzletekben 63 159 és 79 029 forintos ajánlott fogyasztói áron. A nagyobb görbületű 32 hüvelykes C32G1 várhatóan 2018. augusztusától lesz megvásárolható a szaküzletekben 94 899 forint ajánlott fogyasztói áron.

Vissza