Az LG az IFA-n mutatja be a világ első 8K OLED televízióját

Kütyü Magazin - 2018. augusztus 29.

OLED kijelzőinek köszönhetően a televíziós innováció úttörője, az LG Electronics (LG) a 2018-as IFA-n mutatja be a világ első 8K, azaz 7680x4320 pixel felbontású OLED televízióját. A 88 colos 8K LG OLED TV több mint 33 millió, önálló fény kibocsátására képes képpontból áll. Ezzel páratlan kontrasztarányt és valódi feketét képes megjeleníteni — ezek a jellemzők alkotják az OLED televíziók páratlan képminőségét.

2018-ban várhatóan megduplázódik, 2022-re pedig kilencmillióra nőhet az LG OLED TV eladások száma. Az LG célja, hogy tovább növelje az OLED készülékek arányát prémium televíziókínálatában, és egyre népszerűbbé tegye az OLED technológiát a vásárlók körében. Bár a 8K televíziók piaca még gyerekcipőben jár, 2022-ben várhatóan több mint 5 millió darabot adnak majd el ebből a típusból, az LG pedig 8K OLED technológiájával piacvezető pozícióra törekszik a csúcskategóriás tévékészülékek kategóriájában.

Bár az LCD technológiák folyamatosan fejlődnek, az OLED-et tartják a következő generáció kijelzőtechnológiájának, hiszen pixelei külön háttérvilágítás nélkül, önállóan képesek a fény kibocsátására. Ez teszi lehetővé, hogy olyan csúcsminőségű készülékek jöjjenek létre, melyek újraalkotják a képminőségről és a televíziós formatervezésről alkotott elképzeléseket. Az LG nem csak a technológia megalkotásában volt úttörő, de a termékek sikeres piaci bevezetésében is.

„Az LG első 8K OLED televíziója a technológiai teljesítmény csúcsa – ez a kijelzők evolúciójának következő lépése” — mondta Brian Kwon, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának elnöke. „A 4K OLED technológia fontos szerepet játszott a televíziós iparág átformálásában, mi az LG-nél pedig biztosak vagyunk abban, hogy a 8K OLED hasonló hatással lesz a piacra.”

Az IFA látogatói elsőként tekinthetik meg a 88 colos 8K LG OLED televíziót és a vállalat egyéb televíziós technológiai fejlesztéseit az LG standján, a Messe Berlin 18-as csarnokában.

Vissza