A HTC megalkotta első blokklánc alapú telefonját

Kütyü Magazin - 2018. október 24.

A HTC bejelentette az „EXODUS 1” early access időszakának kezdetét. A vállalat első blokklánc alapú telefonját a www.htcexodus.com weboldalon keresztül lehet megvásárolni BTC vagy ETH fizetőeszközökkel. A szállítás decemberben várható.

Az „EXODUS 1” a HTC csúcskategóriás készülékeitől megszokott kiváló teljesítménnyel és magas minőségű kialakítással bír, mindezt blokklánc alapú technológiával és a szükséges szoftveres támogatással ötvözi. Ezzel olyan felhasználói élményt nyújt, ami lépést tart az új kor követelményeivel.

A HTC „EXODUS 1” az Android operációs rendszerrel szemben is védettséget élvező secure enclave egységgel együtt érkezik. Ez a rész őrzi majd a kulcsokat a felhasználó kriptoértékeihez – valuták vagy nem helyettesíthető tokenek – vagy a közeljövőben akár minden digitális adatához.

A HTC kifejlesztett egy egyedi, egyszerű és biztonságos Social Key Recovery módszert a kulcsok visszaállítására, ha a felhasználó elhagyná a telefonját vagy elfelejtené a kulcsait. A módszer alapján látszik, hogy a HTC semmilyen fázisban nem tárolja a kulcsokat, így a tulajdon mindig a felhasználónál marad. A felhasználó csupán megjelöl néhány megbízható ismerőst, akiknek le kell tölteniük a kulcskezelő alkalmazást. A felhasználó seed adatai így megoszlanak egy titkosított algoritmus segítségével, és továbbításra kerülnek a kiválasztott ismerősöknek. Így a kulcs szükség esetén újra hozzáférhetővé válik.

Tekintettel arra, hogy az EXODUS készülék korai verziójáról van szó, a HTC a világ minden részéről várja a kódfejtőket és a fejlesztőket, hogy csatlakozzanak az EXODUS közösségéhez, és részesei legyenek a biztonságos rendszer tökéletesítésének. Az early access időszak alatt a HTC nagy hangsúlyt helyez a közösségtől érkező visszajelzésekre és hozzájárulásokra, hogy azok segítségével is fejlessze a virtuális pénztárcát, mindezt a “HTC EXODUS (OFFICIAL)” Telegram csatornán keresztül.

“A HTC több mint 10 évvel ezelőtt dobta piacra az első Android telefont, és szintén közel 10 év telt el a Bitcoin és a Genesis Block kifejlesztése óta. Az „EXODUS 1” a kripto alapú internet alapvető szereplője. Úgy gondoljuk, hogy a digitális értékek és a decentralizált alkalmazások előnyeinek kihasználásához a mobil az első számú kiindulópont. Együttműködünk a blokklánc alapú technológiákat fejlesztő cégekkel annak érdekében, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.” – mondta el Phil Chen, a HTC decentralizációért felelős vezetője. 

A technológia további megerősítése érdekében a HTC hamarosan hozzáférhetővé teszi az API-kat, így más fejlesztők is használhatják az „EXODUS 1” hardverét az adatok megóvásához és a tranzakciók aláírásához. A Zion kulcskezelésű API és SDK elérhető lesz azoknak, akik hasonló módon biztonságos és megbízható alapokra helyezve szeretnék építeni a blokklánc alapú ökoszisztémát.

A decentralizált alkalmazásokat és adatbiztonsági technológiákat támogató telefonjával a HTC a blokklánc ökoszisztéma kiterjesztésén dolgozik. A Bitcoin és az Ethereum megjelenésével olyan fogalmak születtek, mint a digitális ritkaságok és a nem helyettesíthető tokenek (NFT). Az „EXODUS 1” nagyban hozzájárul egy olyan platform és terjesztési hálózat megteremtéséhez, ahol a fejlesztők egyedi, digitális termékeket készíthetnek.

Phil Chenről és a HTC Exodus csapatáról naprakész információk az új vlogon találhatók: https://youtu.be/V3WBPz6thD8, valamint a #HTCExodus hashtag alatt.

Az „EXODUS 1” early access formában hozzáférhető a https://www.htcexodus.com/ weboldalon keresztül, és 34 országban lesz elérhető, köztük az Egyesült Államokban, Tajvanon, Hongkongban, Szingapúrban, Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Norvégiában és más európai országokban. További információ az elérhetőségről a weboldalon.

Specifikáció: 

 

Vissza