A Samsung bemutatta a jövő kijelzőjét a CES-en

Kütyü Magazin - 2019. január 8.

Az idei Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) bemutatott újgenerációs, moduláris Samsung Micro LED kijelzők új fejezetet nyitnak a televíziógyártás történetében. 

A CES innovációs díjával is kitüntetetett moduláris Micro LED technológia többek között egy új 75 colos kijelzőben, a 219 colos The Wall megjelenítőben, valamint számos eltérő méretű, kivitelezésű és konfigurációjú eszközben debütál.    

“A Samsung évtizedek óta meghatározó szerepet játszik az újgenerációs kijelzők piacán - mondta Jonghee Han, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának elnöke. – A Micro LED technológia intelligens, testre szabható, és minden tekintetben kiemelkedő teljesítményű kijelzőkkel hozza el a képernyők forradalmát. A Samsung Micro LED számára nincsenek határok, csak végtelen lehetőségek.”  

Micro LED, 75” Micro LED és 219” The Wall 

A forradalmi önálló fénykibocsátó technológia és moduláris képességek birtokában a Samsung Micro LED kijelzők páratlan képminőséget, sokoldalúságot és megjelenést biztosítanak a felhasználók részére. Ezek az átalakítható kijelzők egyedi, önálló fénykibocsátó Micro LED modulokból, és több millió szervetlen, piros, zöld és kék mikroszkopikus LED-chipekből épülnek fel, amelyek saját fényt bocsátanak ki, hogy ragyogó színeket hozzanak létre a képernyőn. Az így biztosított képminőség meghaladja a piacon jelenleg elérhető megjelenítési technológiák által biztosított vizuális élményt. 

A Samsung Micro LED technológiája a tavalyi CES kiállításon debütált a nagy sikereket arató, díjnyertes, 146 colos The Wall kijelzőben. A csúcstechnológiás félvezető modulok gyártása terén elért technológiai fejlődésnek köszönhetően tovább csökkent a távolság az egyes mikroszkopikus LED chipek között. A Samsung így megalkotta a lenyűgöző 4K Micro LED kijelzőt kisebb, az otthonokba jobban illeszkedő 75 colos kialakításban is.    

A Micro LED technológia moduláris felépítésének köszönhetően nagyobb mozgásteret enged a képernyő méretét tekintve, így a felhasználók a kijelzőt a rendelkezésre álló tér méretéhez igazíthatják, valamint további Micro LED modulok hozzáadásával a képernyő méretét bármekkorára növelhetik. A moduláris kialakításának köszönhetően a felhasználók a jövőben létrehozhatják a saját, akár rendhagyó képarányokkal (9x3, 1x7, 5x1) rendelkező kijelzőjüket is, amelyek az egyedi igényeknek is tökéletesen megfelelnek. 

A Samsung Micro LED technológia a kijelző alakjától és méretétől függetlenül optimalizálja a tartalmakat. A Samsung Micro LED kijelző még több modul használata mellett is képes skálázással növelni a felbontást, úgy, hogy a pixelsűrűség nem veszít értékéből. A Micro LED technológia képarányok széles skáláját támogatja a 16:9-es standard tartalmaktól kezdve a 21:9 arányú szélesvásznú filmeken át az egészen szokatlan 32:9 vagy éppen 1:1-es képarányokig, anélkül, hogy kompromisszumot kötne a képminőség területén.  

A Micro LED kijelző kávamentes kialakítása akár több modul használata esetén is egy lenyűgöző, egybefüggő, sima és végtelennek tűnő felületet eredményez, amelynek köszönhetően a kijelző bármely környezetbe észrevétlenül simul bele. Az új Háttér mód funkció pedig további lehetőséget kínál, hogy egy valóban egyedi kijelzővel gazdagítsák a felhasználók az otthonaikat. 

Vissza