Tovább bővíti a HD lehetőségeket a PR-Telecom

Kütyü Magazin - 2019. február 28.

A PR-Telecom 2019. március 1-jén teljes televíziós előfizetői bázisa számára megnyitja a Viasat History HD-t. Így többek között nagyfelbontásban nézheti meg, aki szeretné, hogyan dolgozza fel egy ismert ausztrál filmes-történész Attila, a hun uralkodását és birodalmának szétesését.

Ahogy a háztartásokban egyre gyarapodnak a HD vételre alkalmas készülékek, a PR-Telecom is igyekszik mindinkább bővíteni ide vonatkozó kínálatát: mára 63 nagyfelbontású képminőséget sugárzó csatorna szerepel portfóliójukban. A szolgáltató február első felében a sportok, tudományok, utazások és extrémitások rajongóinak kedvezett azzal, hogy a Viasat Explore HD változatát megnyitotta összes előfizetője számára. A sikeres visszajelzéseket követően a Viasat History HD csatornával teszi ugyanezt március legelején, amelyet egészen 18-ig kilenc megye összes PR-Telecom előfizetője kódolatlanul élvezhet. Ezt követően a Lexikon csomaggal rendelkezők követhetik tovább HD minőségben az ókori és modern idők rejtelmeit, hadtörténeti eseményeit, különböző kultúrák egykori mindennapjait.

– Küldetésünk, hogy előfizetőink számára ne csak hagyományos értelemben vett televíziós csatornákat adjunk, hanem egyidejűleg élményeket is nyújtsunk. A Viasat History HD megnyitása pedig remek alkalom arra, hogy ez az élmény minél több háztartásba eljusson, ezért is nagy öröm számunkra ez az együttműködés – mondta el Kendi Péter, a PR-Telecom kereskedelmi igazgatója.

A történelmi adón mindjárt március 2-án debütál egy igazi különlegesség: az ismert ausztrál filmes-történész, David Adams Magyarországon is forgatott Attila, a hun című epizódja. A fejezet ahhoz A birodalom vége dokumentumsorozathoz tartozik, amelyben Adams olyan nagy uralkodókat vizsgál meg újszerű megközelítésből, akiknek birodalma aztán pillanatok alatt omlott össze. De HD-ben élvezhető az egykori, híres kereskedelmi útvonalról szóló ismeretterjesztő sorozat, az Így alakította a Selyemút a világot, amely március 16-án rajtol a Viasat Historyn.

 

– Amellett, hogy nyilván haladunk a korral, meggyőződésünk az is, hogy a HD minőség mindenképpen nagyobb élményt nyújt a televíziózás során. A nagyfelbontás a mi csatornáink esetében különösen fontos, hiszen sokszor kalauzolunk lenyűgöző tájakra, máskor régi korokba, gyakran mutatunk meg tudományos érdekességeket vagy tárunk fel olyan színes izgalmakat, amikor a hatásnak igen fontos összetevője a képi részletgazdagság – tette az információkhoz Horváth Tamás, a Viasat World kereskedelmi igazgatója.

Vissza