A biztonságos felhő a kisvállalkozásoknak is jár

Kütyü Magazin - 2019. november 7.

A Zyxel bejelentette, hogy új funkciókkal bővíti a SecuReporter Felhő Analitika Szolgáltatását. Az újítás értelmében minden USG tűzfal mellé egyéves ingyen licenc jár, amellyel a kis és középvállalkozások és a menedzselt szolgáltatást nyújtók (MSP-k) is hatékonyabban kezelhetik a hálózati fenyegetéseket.

Ahogy a kiberfenyegetések típusai is egyre sokszínűbbé válnak, a vállalkozásokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy fenntartsák hálózatuk zökkenőmentes működését. A kisvállalkozások és az MSP-k leginkább az idő és az emberi erőforrás hiánya miatt nem tudják megfelelően beazonosítani és menedzselni a fenyegetéseket, ha a kezelésük alá tartozó hálózat védelméről van szó. Erre nyújthat megoldást a Zyxel SecuReporter szolgáltatása, mely egy felhőalapú vizuális analitikai és riportolási szoftver, ami központi képet ad a kiberbiztonság helyzetéről, emellett adatok begyűjtésére és összevetésére is szolgál. A biztonság állapotát grafikonok, ábrák és táblázatok szemléltetik, könnyen érthető és elemezhető formában.

A pontos információk megmutatják a szükséges válaszlépéseket

A bővítés során hozzáadott új funkciók tovább növelik a rendszer analitikai és riportolási képességeit, hogy még több információ alapján még pontosabb lépéseket tehessenek meg a cégek és szolgáltatók. Az elemzések alapját a sandboxing, a botnet szűrés és az IP reputáció analitika megoldások adják. Ezekkel a fejlett képességekkel a felhasználók könnyedén lefuttathatnak riportokat, beazonosíthatják a botneteket, felfedezhetik, hogy melyik belső eszközt érte támadás, és hogy éppen milyen típusú fenyegetéssel kell szembe nézniük.

Egyetlen kezelőfelületről irányítható a teljes védelem

A riportok testreszabhatók, időzíthetőek napi, heti vagy havi szinten, és szükség esetén bármikor generálhatók. A különböző részletességi szintekkel a felhasználók a saját igényeiknek megfelelő elemzéshez férhetnek hozzá. A szervezeti nézet egyetlen kezelőfelületről való elemzést és riportolást tesz lehetővé a teljes vállalkozás, vagy számos szervezet részére. A térkép nézet az összes csatlakoztatott eszköz elhelyezkedését mutatja, így azok könnyen beazonosíthatók és megtalálhatók; a fenyegetés térképből pedig geo-lokációk, gyakoriságok és időpontok is leolvashatók. 

Emellett a SecuReporter még ennél is alaposabban igazítható a vállalkozás egyedi követelményeinek megfelelően. Az MSP-k esetében a hálózati biztonsági riportok minden egyes ügyfél esetében személyre szabhatók, ideértve a céglogók vagy konkrét kapcsolati adatok megjelenítését. „Nem egyszerű a vállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukat fenyegető, egyre növekvő és kifinomultabbá váló külső veszélyforrásokkal. A fejlett analitikai szolgáltatásunk segítségével a cégek könnyebben beazonosíthatják ezeket a kockázatokat és fenyegetéseket” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője.

Vissza