Jó hír a Telenor több mint félmillió ügyfelének

Kütyü Magazin - 2019. december 31.

2020. január 1-től több népszerű Telenor tarifa esetén növekszik az EU-ban és 1-es díjzónában felhasználható mobilinternetes adatkeret, a szolgáltató több mint félmillió ügyfele örülhet a jó hírnek. A magasabb adatkeret eléréshez az előfizetőknek semmi teendőjük nincs, a megnövelt adatkeret automatikusan elérhetővé válik.

Az Európai Unión belül és az 1-es zónába tartozó országokban 2017 júniusa óta nem, vagy csak bizonyos esetekben kell roamingdíjat fizetni a mobilfelhasználóknak. Ezekben az országokban a hazai előfizetők alapesetben a magyarországi tarifának megfelelő feltételekkel használhatják előfizetésüket, azaz a korábbiaknál jóval kedvezőbb feltételekkel élhetnek, legyen szó adat-, hang- vagy SMS-forgalomról. A legnépszerűbb tarifáknak pedig roaming során akár a teljes adatkerete felhasználható., ettől eltérő esetben az Európai Bizottság szabályozása határozza meg az EU és 1-es díjzónában elérhető havi adatkeret nagyságát. Az Európai Bizottság szabályozása  értelmében számos tarifa esetében 2020. január 1-től akár 25%-kal növekszik a roaming adatkeret mértéke.

A Telenor 2019-es adatroaming riportjában számolt be arról, hogy a Telenor előfizetői mely európai és melyik, az 1-es díjzónán kívüli országokban roamingolnak a legtöbbet.

A 2020. január 1-ével életbe lépő szabályozásban érintett tarifák listája és a megnövekedett adatkeret mértéke az alábbi linken érhető el: www.telenor.hu/roamingadatkeret

Vissza