Új csúcskategóriás okoshangszórót mutatott be a Huawei

Kütyü Magazin - 2020. április 6.

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta legújabb okoshangszóróját, a Sound X-et. A csúcsminőségű, akusztikus hangzást nyújtó, kompakt méretű – 165x203 mm – készüléket összesen 8 hangszóróval szerelték fel. A francia Devialet-val együttműködésben készült hangsugárzó, amely akár 5 méteres távolságból is hallja a felhasználót.

Kompakt méretével is elindítja a banzájt

A Huawei és a Devialet együttműködésében készült Sound X mindkét gyártó erősségeit magán viseli, így új korszakot jelent a prémium hangzás és hangszóró-kialakítás világában. A Devialet a készülék szabadalmaztatott jelfeldolgozó SAM (Speaker Active Matching) technológiáját, ikonikus Push-Push szimmetrikus felépítését, a hiteles zenefeldolgozást és a tartós kialakítást biztosítja a készülék számára. A SAM olyan hatékony kompenzációs algoritmust használ, mely képes a kimeneteli jelet, a hangtorzulás minimalizálása mellett a hangszóróhoz adaptálni. A Sound X használatával így a hallgató teljesen belemerülhet a zenehallgatásba. A Push-Push felépítés szimmetrikusan helyezi el a két hangszórót, így a back wave rezgések hatástalanítják egymást. Ez azt eredményezi, hogy a Sound X két 60 wattos mélynyomója a basszus dübörgése ellenére sem melegszik túl. Az innovatív, látható basszusegység maradandó látványt nyújtva áll összhangban a hang rezgéseivel.

Vezetékek nélkül is villámgyorsan kapcsolódik

A Sound X-et úgy tervezték, hogy akadásmentes kapcsolatot biztosítson a hallgató közelében lévő okoskészülékekkel. A telefont mindössze a hangszóró oldalához kell érinteni, ezután a Sound X átveszi a hangot és tovább is játssza azt. A veszteségmentes, alacsony késleltetésű hangot akár tovább lehet erősíteni az EMUI 10.1-es rendszert használó készülékek multi-device funkciójával.

A Sound X Wi-Fi-n keresztül játssza le a hangokat, így kevesebb a hangveszteség vagy a -késés, mint a Bluetooth-kapcsolatoknál. A Huawei EMUI 10.1 Multi-Device funkció használatával könnyedén küldhető át a hang a hangszóróra az okostelefonokról.

A hangszóró is képes a Huawei Share funkció használatára, melynek köszönhetően a felhasználónak nem kell várnia a vezetéknélküli kapcsolat létrejöttére. Elég, ha mindössze hozzáérinti az okostelefon NFC-részét a Sound X-hez, és késlelteteés nélkül máris elindul a lejátszás. Hívások fogadásához a hangszórón elegendő a call mode bekapcsolása.

A Sound X testének fő, fényes része olyan fejlett folyamattal készült, mely garantálja a minőségi jelerősséget és -vételt. A készülék tetején az RGB háromszínű fényjelzés pedig egybeolvad környezetével, egy fényes koncertterem hatását keltve. 

A készülék előreláthatólag a nyár folyamán válik elérhetővé Magyarországon.

Vissza