Brockmans, a prémium kategóriás gin ínyenceknek

Kütyü Magazin - 2020. április 11.

A Brockmans gin nemcsak tökéletes átmenetet jelent a spinning és mixing ginek között, hanem a rá jellemző összetett és kifinomult ízorkán miatt is népes rajongótábornak örvendhet. Ezért is gondoltunk arra, hogy külön cikk keretei között is foglalkozunk vele.

A cikkben egyaránt szó lesz a Brockmansre jellemző sajátosságokról, az összetett receptjéről, valamint a vele kapcsolatos egyéb különlegességekről. Ne lepődjünk meg rajta, ha olvasás közben mi magunk is megszomjazunk egy pohár fantasztikus ginre.

Vajon miért rajonganak olyan sokan a Brockmans gin iránt?

A Brockmans gin különlegessége javarészt annak is köszönhető, hogy kifejezetten intenzív ízekkel ajándékozza meg a kóstolóját, ugyanakkor mégis felfedezhető benne egyfajta lenyűgözően könnyed és gyümölcsös árnyalat. Ez a kettősség pedig komoly eltérést jelent attól, amire alapesetben gondolnánk.

A Brockmans gin bizony népes rajongótábort tudhat a magáénak, akik egyértelműen azt gondolják, hogy van a többi gin, felettük pedig ott van a Brockmans.

A Brockmans zsenialitását adó egyedi recept

A Brockmans sajátos receptje mindenképp megér egy misét. Első körben a természetes körülmények között termesztett növények áztatása történik meg, méghozzá tiszta gabonaszesz felhasználásával. Ez az eljárás abban segít, hogy az összetevőkben megtalálható esszenciális olajok és aromák felszabadulhassanak.

Valóságos védjegye a Brockmans ginnek, hogy a benne található tradicionális elemek zseniális összhangban keverednek a citrus és zamatos erdei bogyók frissítő ízével. Kiemelt szerepet játszik még a bolgár koriander is, amelynek hatására zamatos, egyben gyömbéres és narancsos ízzel gazdagodik a gin.

Páratlan összhangot alkot a korianderre jellemző frissesség, az áfonya, valamint a szeder zamatával. Kiegészítésként pedig ott van még a toszkán borókabogyó, valamint a száraz, keserédes valenciai narancshéj. 

Utóbbi segít elnyújtani a mélyebb ízeket, ezáltal intenzív és finom lecsengést kölcsönöz a Brockmans ginnek. Az egész folyamatot pedig egy száz éves üstben történő lepárlás koronázza meg.

 

Aki egyszer is megkóstolja, többé nem felejti el a Brockmans gin fantasztikus ízélményét

A rajongók véleményével nehéz volna vitatkozni, a Brockmans gin önmagában fogyasztva is pazar élménynek számít. Emellett pedig bátran lehet használni koktélokhoz és long drinkekhez is, mert némi keveréssel magasabb polcra képes emelni bármilyen italkülönlegességet.

Ez annak is köszönhető, hogy a Brockmans kiváló átmenetet jelent az önmagában fogyasztandó, valamint a más italokkal is keverhető ginek között. Hogyha egyébként is előszeretettel fogyasztjuk a ginkülönlegességeket, akkor bizony a Brockmans kihagyhatatlannak számít.

 

Vissza