Valóban hatékony tisztítás medencerobot segítségével

Kütyü Magazin - 2020. május 26.

A medencetulajdonosok pontosan tudják, hogy a rendszeres tisztítás mennyi fejfájást és bosszúságot képes okozni. A valóban hatékony medencetisztító robotok hozzáadott értéke tehát pontosan abban rejlik, hogy erre a problémára valós megoldást kínálnak.

A cikkben rámutatunk tehát a medencetisztító robot használatának a fontosságára. Egyúttal konkrét felhasználói visszajelzésen keresztül mutatunk be egy modellt, ami valóban tartós eredményeket képes elérni.

Amikor a medencénk már nem a régi fényében tündököl

A vízzel teli medence az egyik legklasszabb dolog nyaranta. Ideális lehet a pihenéshez, a könnyed kikapcsolódáshoz, valamint az egész testet átmozgató úszáshoz. Persze ehhez nem árt, ha a medence tiszta és higiénikus.

Merthogy roppant illúzióromboló, amikor a medence alján rétegekben áll a kosz és a homok, az oldalsó fal pedig hemzseg a különféle szennyeződésektől. Így már sokkal kevésbé esik jól a csobbanás, és csakis a mielőbbi tisztításra tudunk gondolni.

Már csak az a kérdés, hogy mindezt hogyan tudjuk kellő hatékonysággal kivitelezni. Merthogy a medencetisztítás módszerei közül csak kevés szolgál tartós eredménnyel.

Mi a baj a hagyományos medencetisztító megoldásokkal?

Leginkább az, hogy nem eredményeznek tartós javulást. Vegyük például a medence alján felgyülemlett koszt és homokot. A hagyományos porszívók, valamint a nem éppen hatékony medencerobotok mindössze felkavarni képesek ezeket a szemcséket.

A szűrésre ugyanakkor már nem képesek, ezért javulást sem eredményez a használatuk. Mindössze annyit érünk el a használatukkal, hogy az aljzaton lévő homokot felkavarjuk, de a vízből nem távolítjuk el.

Ennek pedig nem sok hozzáadott értéke van. Nem beszélve arról, hogy mindemellett a falak tisztításáról is gondoskodni kell.

A medencetisztító robot a következőképpen szünteti meg a fennálló problémát

A Dolphin E10 medencetisztító robot olyan készüléknek számít, ami látszat helyett valós eredményeket hoz. Ezt pedig nemcsak a levegőbe mondjuk, hanem elégedett felhasználói visszajelzések is alátámasztják.

„A Dolphin is felkavarta elsőre a homokot, ugyanakkor a nagy részét ki is szűrte. Nagyjából öt napon át minden egyes reggel beraktam a medencébe, az eredmény pedig önmagáért beszél.”


Géza visszajelzésénél többre nincs is talán szükség ahhoz, hogy megértsük a hatékonyság valódi kulcsát. Alapvetően nem baj tehát, hogyha a medencetisztító robot felkavarja az aljzaton elterülő homokot.

A lényeg ugyanis a szűrés hatékonysága. Olyan készülékre van tehát szükség, ami a homok kiszűrése kapcsán képes eredményes munkát végezni. Elvégre sokkal jobban esik egy olyan medence partján napozni és megpihenni, amelyik az igényességről és a tisztaságról árulkodik.

Vissza