Új Fujitsu asztali gépek és munkaállomások

Kütyü Magazin - 2020. június 8.

Az új Fujitsu ESPRIMO asztali PC-k minden eddiginél nagyobb rugalmasságot és teljesítményt nyújtanak. Az Intel processzorok legújabb, 10. generációjának bevezetésével a 2020-as ESPRIMO portfolió még jobban igazodik a felhasználók igényeihez. Az új modellek között sokoldalú torony PC éppúgy megtalálható, mint egy literesnél kisebb házba szerelt eszközök.

Az új kínálat fejlesztései: 

  • Az ESPRIMO P mikrotorony-sorozat új tagja, az ESPRIMO P9910 támogatja a teljes hosszúságú grafikus kártyákat, és négy PCIe-kártyahelyet kínál a rendszerbővítéshez. 680 wattos tápegysége könnyedén boldogul a speciális rendeltetésű bővítőkártyákkal. Az in-band vagy vPro felügyeletnek köszönhetően az ESPRIMO P sorozat különösen népszerű a rendőrség, a tömegközlekedési szolgáltatók és a gyártószektor felhasználói körében. Ezzel együtt a legújabb BIOS- és operációsrendszer-technológia a gyorsabb bevezetéshez és az alacsonyabb adminisztrációs költségszinthez is hozzájárul. 

  • A helytakarékos ESPRIMO D sorozat új, kisebb, 8,3 literes házzal bővül a középkategóriás (advanced) ESPRIMO D7010 és a prémium ESPRIMO D9010 modelleknél. A kisebb helyigénynek köszönhetően az ESPRIMO D sorozat ideális választás helyszűkével küzdő, költségtakarékos környezetekbe. A rendszerek bővíthetősége és a kártyahelyek, I/O-interfészek rugalmassága a kisebb méret ellenére változatlan. Az ESPRIMO D sorozat különösen kedvelt képzési-oktatási környezetekben, valamint speciális felhasználási területeken (pl. postahivatalokban).

  • Az új ESPRIMO Q mini PC fehér és fekete színben rendelhető. A teljes értékű PC-modell vékony háza optikai meghajtót és integrált tápegységet is tartalmaz. 11 portja páratlan csatlakozási lehetőségeket kínál. A sokoldalú ESPRIMO Q jól használható irodákban, a kiskereskedelemben vagy akár digitális óriásplakátokhoz és feliratokhoz. A Fujitsu a helytakarékos ESPRIMO Q7010 mini PC modellnél is 24 hónapon keresztül garantálja a lapkakészlet stabilitását: ami fontos követelmény az egyedi alkalmazásoknál, ahol minden egyes frissítést ellenőrizni kell kompatibilitás szempontjából. 

  • Az ultrakompakt ESPRIMO G sorozat házának űrtartalma alig 0,9 liter. Az új ESPRIMO G9010 ventilátormentes hűtéssel dolgozik, így csendes működéssel járul hozzá az ergonomikus munkakörnyezet kialakításához. A tápellátáshoz és a kijelző kimenetéhez egyetlen USB-C kábelt igényel, így akár a kijelző mögé is felszerelhető. Technológiai fejlesztései bámulatos teljesítmény elérését teszik lehetővé. Az alapszintű (all-rounder) ESPRIMO G5010 és a felső kategóriás (superior) ESPRIMO G9010 népszerű választás a munkahely modernizáláshoz, oktatási-képzési környezetbe, otthoni irodai használatra, vagy normál asztali gépként KKV-k számára. Digitális óriásplakátokhoz is jól használható. 

  • A megújult, letisztult megjelenésű All-in-One ESPRIMO K elegáns fehér borítót és három oldalon keret nélküli, 24 hüvelykes kijelzőt kapott. A formaterv frissítése is tükrözi, hogy a többi all-in-one PC-hez hasonlóan ezt a gépet is elsősorban frekventált helyeken használják, irodák ügyféloldali tereiben, szállodai recepciókon és önkiszolgáló nyilvános internetes hozzáférési pontokon. Ergonomikus, állítható magasságú rendszer, így a felhasználó számára kényelmes működési pozícióba igazítható. 

 

„A Fujitsu ESPRIMO modelljeinek 10. generációjával tovább fejlesztettük asztali gépeink kínálatát. A  méretcsökkenés nyomán a PC fizikailag eltűnik az íróasztalról, mégis biztos jövő vár rá. Hiszen sok olyan helyzet van, ahol a PC jobb választás lehet a noteszgépnél. A frissített processzortechnológiájú, új Fujitsu ESPRIMO asztali gépek minden eddiginél nagyobb teljesítményt és energiahatékonyságot nyújtanak felhasználóiknak” – hangsúlyozta Rüdiger Landto, a Fujitsu európai kliensüzletágának vezetője. 

 

Processzorfrissítés és teljesítménybővítés az új CELSIUS munkaállomásoknál 

A Fujitsu 10. generációs Intel processzorokkal frissítette nagyobb grafikus teljesítményt igénylő felhasználóknak szánt két CELSIUS asztali munkaállomását. A helytakarékos CELSIUS J5010 8,3 literes háza 17%-kal kisebb az előző generációénál, ugyanakkor a teljes magasságú grafikus kártyákat (akár NVIDIA Quadro P2200) is támogatja. A nagy teljesítménye ellenére zajtalan munkaállomás ideális CAD-környezetekbe, valamint tervezési, vizualizációs, multimédiás és gyártási feladatokhoz. 

 

A mikrotorony kivitelű CELSIUS W5010 munkaállomás két professzionális grafikus kártyát támogat, és opcionálisan nagyobb teljesítményű, 680 wattos tápegységgel is felszerelhető. Ezzel még nagyobb grafikus teljesítményt tud nyújtani a legfejlettebb CAD, CAE, valamint média- és szórakoztatóipari (M&E) alkalmazásokhoz. Új háza teljes hosszúságú grafikus kártyák (akár az NVIDIA Quadro RTX 5000) befogadására képes. A 36 hónapos életciklusú CELSIUS W5010 változat maradéktalanul megfelel a biztonsági és felügyeleti szektor, az egészségügy, a távközlés és az állami intézmények igényeinek.

 

Ár és piaci bevezetés

A FUJITSU ESPRIMO asztali gépek és a FUJITSU CELSIUS munkaállomások teljes portfóliója megvásárolható közvetlenül a Fujitsutól és viszonteladó partnereitől, modelltől, specifikációtól és országtól függő áron. Egyes modellek jövő hónaptól rendelhetők. Szállításuk augusztusban indul.

Vissza